Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihinsa valmistautuvan Susijengin Roope Ahonen, 25, siirtyy kovatasoiseen sarjaan, kun 187-senttinen Salon Vilpas -kasvatti on tehnyt yhden kauden mittaisen sopimuksen Kreikan pääsarjassa pelaavan Kolossos Rodoun kanssa.

Ahonen pelasi viime kaudella Bisons Loimaan riveissä Korisliigan lisäksi VTB-liigaa.

– Todella hieno fiilis päästä edustamaan kovaan sarjaan hyvää joukkuetta. Heillä oli tarjota minulle sellainen paketti, josta en voinut kieltäytyä, Ahonen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kolossus tiedusteli siirtomahdollisuuttani jo edellisen kauden aikana, mutta se ei ollut silloin mahdollista. Olemme olleet silti koko ajan yhteydessä ja nyt siirto näytti hyvältä molemmille osapuolille.

Kyseessä on Ahosen toinen ulkomaankomento, kun ennen Bisonsia Ahonen vietti kaksi kautta Ruotsin pääsarjassa edustaen Borås Basketia ja Solna Vikingsiä.

– Tavoitteena on vakiinnuttaa paikka vakiokokoonpanossa ja saada paljon peliaikaa. Koutsin mukaan iso rooli joukkueessa on mahdollista.

Urallaan tarkkakätinen Ahonen on pelannut peräti 137 maaottelua, joista 31 Susijengin paidassa. Pistekeskiarvokseen miehissä Ahonen on heittänyt 2,9.