EM-kisoihin kovaa vauhtia valmistautuvalla Susijengillä on viikonloppuna edessään todellinen huipputurnaus Sloveniassa, jossa se kohtaa ensimmäisenä perjantaina Italian, lauantaina isäntämaan ja lopuksi vielä sunnuntaina Ukrainan.

Koper on nostalginen paikka Susijengille, sillä juuri siellä Suomi löi sensaatiomaisesti lajin huippumaita vuoden 2013 EM-kisoissa ja korisbuumi oli täten viimeistään valmis.

– Kyllä tämä matka oli merkattuna preseason-kalenterissa isolla ja kaikki ovat odottaneen Koperiin saapumista. Komeat kelithän täällä on, kaikki toimii moitteettomasti ja paikasta on hyviä muistoja, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kertoo Koripalloliiiton tiedotteessa.

– Kuten pelaajat ovat sanoneet aiemmin, niin tietyllä tapaa Susijengi-buumin viimeinen osa lähtenyt juuri täältä käyntiin.

Viikonlopun pelit supertähtiä viliseviä koripallomaita vastaan on hyvää sparrausta Ranskan EM-kisoihin, jossa edessä on monen päivän peliputkia.

– Tämä on hyvää valmistautumista siinä mielessä, että meillä on kolme peräkkäistä peliä. EM-turnauksessakin tulee eteen rankempi periodi, jolloin on pelejä pelien perään. Kovatasoinen turnaus edessä. Slovenia on kotona aina hyvä, Italia on ollut vakuuttava treenipeleissä…

– Lähdemme voittamaan jokaista peliä, ei tässä ole sen kummempia tavoitteita. Tiedostamme, että vastus on kova, mutta samalla pitää kehittää omaa pelaamista. Paras tapa on lähteä pelaamaan suurella vakavuudella jokaiseen peliin, vaikka nämä harjoituspelien nimikkeellä menevätkin.

Yle esittää kanavillaan Suomen ottelut sekä Koperissa että 5.9. käynnistyvissä EM-kisoissa.