KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov on huojentunut, kun haastavilta kotimaan pelaajamarkkinoilta tärppäsi vihdoin kunnon vonkale, kun Samuel Haanpää solmi ensi kauden mittaisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

Mirolybov on erittäin tyytyväinen tuoreeseen sopimuspelaajaan.

– Olen erittäin iloinen, että kovan profiilin suomalaispelaaja tulee Kotkaan. Olemme keskustelleet koko ajan hyvässä hengessä ja viime viikkoina yhä tiheämmin. Tuntuu, että olemme samalla sivulla ensi kauden suhteen. Hienoa, että Samuel valitsi meidät, ”Ponttis” myhäilee KTP:n sivujen mukaan.

Haanpää tuo kaivattua kokoa KTP:n korin alle, mutta mikään sisäpelaaja hän ei 203-senttisestä varrestaan huolimatta ole. Mirolybovin mukaan hyökkäyspään rooli on selvä, mutta puolustuksessa voidaan nähdä monia variaatioita.

– Hyökkäyspäässä hän on selkeästi kolmospaikan pelaaja. Kokonsa ansiosta saamme puolustukseen nyt erilaisia variaatioita ja nyt esimerkiksi todella ison viisikon peluuttaminen on mahdollista, päävalmentaja päättää.

KTP:lla on nyt pelaajasopimukset Haanpään lisäksi Sefton Barrettin, Alex Herreran, Lamb Autreyn, Joonas Lehtorannan, Michael Poundsin, Miki Kuusiston, Vili Nymanin, Mikael Aallon, Joona Tuomalan ja Joonas Pentin kanssa. Joukkueeseen etsitään vielä yhtä isoa amerikkalaispelaajaa.