Suomi osallistui Sloveniassa pelattuun neljän maan turnaukseen, jossa Susijengille tuli saldoksi kolme tappiota. Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen myöntää, että joukkueella on vielä paljon parannettavaa, mutta keinot ovat valmennusjohdon tiedossa.

Salmisen mukaan joukkueen pelaamisessa on vielä paljon parannettavaa.

– Kyllä tässä on vielä paljon parannettavaa ja monella osa-alueella. Kyllä meiltä sellainen tasaisuus puuttuu. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kävi sillä tavalla, ettei meiltä löytynyt laajuutta. Tänään meiltä löytyi laajuutta ja onnistumisia erityisesti puolustuspäässä. Teemme vielä virheitä hyökkäyspäässä. Ohiheittäminen on asia sinänsä ja se on ihan toinen juttu. Yksinkertaistetaan vähän peliä ja katsotaan mihin se johtaa, ettei jouduttaisi niin vaikeisiin tilanteisiin hyökkäyspäässä.

– Tietysti aika paljon kysymyksiä on ilmassa vielä. Onneksi tässä on vielä aikaa ja hyvä, että ne kysymykset ja vaikeudet mihin olemme törmänneet, tulivat nyt. Kaikki näkevät, että tällä hetkellä on vähän vaikeaa. Tiedämme kuitenkin mitä pitää tehdä ja mihin pitää mennä, Salminen mietti sunnuntaisen Ukraina-ottelun jälkeen SuomiKoris-sivustolle.

Susijengillä on vajaat kaksi viikkoa aikaa saada palaset loksahtamaan kohdilleen ennen kuin pallo lentää ilmaan Montpellierissä 5.9.

– Meidän pitää saada meidän puolustus organisoitua paremmin, meidän pitää saada organisoitua meidän levypallopelaaminen, meidän pitää pitää huoli, että saamme muutaman helpon korin. Sen lisäksi meidän pitää löytää keino esimerkiksi Jamar Wilsonin tyylinen pelaaja saamaan sellaiseen paikkaan, että hän pystyy pärjäämään tässä. Ukrainaa vastaan oli hemmetin paljon hyvää, mutta hän pystyy olemaan vieläkin paremmin mukana, Salminen luetteli parannuskohtia.

Susijengi pelaa viimeisen harjoitusottelunsa tulevana perjantaina, kun se kohtaa Helsingissä Ukrainan.

Salttu Forsström, Koper