Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann katsoi eteenpäin sunnuntaisen Ukraina-tappion jälkeen. Dettmann muistuttaa, että joukkueessa tapahtuneet muutokset vievät aikansa.

Dettmannin mukaan Slovenian turnauksen pelirytmi palveli EM-kisoja, vaikka saldona oli kolme tappiota.

– Olemme pelanneet vissiin yhdeksässä päivässä 5 peliä ja matkustaneet ympäri Eurooppaa, joten se luonnollisesti näkyy. Toisaalta tämä rytmi on myös se, mitä olemme hakeneet kisoja ajatellen, Dettmann kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Positiivista on se, että yksittäisten pelaajien kohdalla saimme yksittäisiä hetkiä ja suorituksia, jotka antavat edellytykset, että näitä pelejä voidaan kääntää jatkossa.

Suomi pelasi hyvin vielä ensimmäisen puoliajan, mutta menetti otteensa toisella puoliskolla.

– Puolustimme hyvin ensimmäisellä puoliajalla, mutta annoimme pelin pois kolmannen jakson ensimmäisellä kolmella minuutilla. Tulimme pukukopista katselemaan peliä.

Susijengin joukkue on muuttunut viime vuodesta ja se vaatii Dettmannin mukaan aikansa.

– On hyvä muistaa, että meidän joukkueesta 25% on uusia ja joukkueen rakentaminen ja roolien asettuminen vie aikansa. Tänään Jamar (Wilson), Matti (Nuutinen) ja Shawn (Huff) alkoivat jo löytää omiaan. Nyt huilaamme pari päivää ja tulemme energisempänä kotiyleisön eteen.

Suomi pelaa viimeisen harjoitusottelun perjantaina, kun se kohtaa uudestaan Ukrainan.