Suomen Koripalloliiton ja Kisakallion Urheiluopiston koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä toteuttama Pikkusudet-koulu tekee historiaa. Ensimmäistä kertaa ulkomailla järjestettävien arvokilpailuihin yhteyteen järjestettävä koulu on täynnä. Opetussuunnitelman mukaista, ohjaavaa opetusta tarjoava Pikkusudet-koulu on tarkoitettu faneiksi lähteville 1-6-luokkalaisille.

Ainutlaatuisen Pikkusudet-koulun takana ovat idean synnyttäjä, Kisakallion Urheiluopisto sekä Suomen Koripalloliitto sekä Koripalloliiton kumppaneina toimivat Kesko ja Bonnier.

– Bonnierin sydäntä lähellä on nuorten lukemisen ja oppimisen tukeminen. Pikkusudet-koulu on hieno tapa yhdistää ja mahdollistaa samaan aikaan lasten koulun käynnin jatkuminen ja Susijengin fanittaminen EM-kisojen aikana, kertoo Bonnier Books Finlandin toimitusjohtaja Timo Julkunen Koripalloliiton tiedotteessa.

Koulutilat ovat historiallisessa Maison des Relations Internationales -nimisessä rakennuksessa kaupungin keskustassa. Rakennuksesta käsin hoidetaan kaupungin kansainvälisiä asioita sekä järjestetään kansainvälisiä tapahtumia, näyttelyitä ja vastaanottoja.

Pikkusudet-koulu on koululaisille ilmainen ja toteutetaan neljänä päivänä (7.-10.9.2015) niin, että kunakin päivänä koulupäivän pituus on neljä oppituntia klo 9-13 välisenä aikana. Susijengin ottelut pelataan Montpellierissä pääsääntöisesti klo 15 alkaen (paikallista aikaa). Kouluun pystytään ottamaan oppilaita luokallinen, noin 25 lasta. Paikat kouluun on varattu loppuun.