Matti Nuutinen taisteli vammojen keskeltä EM-joukkueeseen – ”Kuntoutuminen etuajassa”

© Kuva: Salttu Forsström

Matti Nuutinen kulki kesän aikana pitkän tien pahasta alaraajaloukkaantumisesta Suomen lopulliseen EM-kisajoukkueeseen. Hyväntuulinen pelimies istahti SuomiKoris-sivuston haastatteluun tuoreeltaan joukkueen julkistuksen ja perjantaisen harjoituksen jälkeen.

Missä kunnossa olet?

– Olen kuntoutunut todella paljon nopeammin, kuin mikä oli ennuste. Sen eteen on tehty paljon töitä, ja kesällä maajoukkueen mukana on ollut monta fysioterapeuttia, jotka ovat auttaneet minua. Se alkaa olla hyvässä kunnossa. Nyt, kun pystyy pelaamaan ja treenaamaan täysillä, ei jumppaamista saa unohtaa. Kuntoutusta ei saa jättää kesken. Nyt haen vain pelituntumaa. Minulla oli pitkä jakso, kun en päässyt pelaamaan, joten tuntuma on vielä puutteellinen. Sekin alkaa koko ajan olla parempi, Nuutinen sanoo.

Pitkä sairaslistalla olo nostaa miehen kisafiilistä entisestään.

– Kun loukkaannuin ja puhuin kirurgin kanssa toipumisesta, niin oli aivan kiikun kaakun, että voisinko ehtiä kuntoon vai en. Päätimme, että kuntoutetaan ja katsotaan, miltä alkaa näyttää. Olen etuajassa, ja kaikki on mennyt paremmin kuin mitä on odotettu. Se tuo fiilistä ja itseluottamusta, että olen päässyt näin hyvään kuntoon, saan mahdollisuuden ja pääsen kisoihin. Se on hieno juttu, Nuutinen hehkuttaa.

Nuutinen tekee tänä vuonna Ranskassa EM-debyyttinsä. Arvokisojen ensikertalainen hän ei kuitenkaan ole, sillä viime vuonna hän oli Susijengin ryhmässä ikimuistoisissa MM-kisoissa.

– Kovahan se EM-kisojen taso totta kai on. Mukana on maita, jotka olivat MM-kisoissa ja joita vastaan on nyt pelattu. Ranska on vastassa ensimmäisenä. Heillä on kotikisat, nälkää ja näytönhaluja. Avausottelusta tulee heti kova ja mielenkiintoinen. Ranskalla on kova joukkue, mutta myös kotikisat, ennakkosuosikin viitta ja ehkä paineita. Siinä voisi olla paikka näpäyttää.

Neljä parasta pääsee kuuden joukkueen lohkosta jatkoon.

– Tavoite on varmaan aika yksinkertainen, vaikka siitä ei ole vielä puhuttu. Joka peliä lähdetään voittamaan ja jatkoon mennään. Sitten tilanne olisikin aina yhdestä pelistä poikki. Kenelläkään ei ole muuta tavoitetta.

Suomen viimeinen maaottelu ennen EM-kisoja pelataan perjantaina Ukrainaa vastaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.