Tuukka Kotti Susijengin kokeneimpana EM-kisoihin: ”Todella erilainen tilanne”

© Kuva: Juha Tamminen

Susijengin kokenein pelaaja niin iällä kuin A-maaottelumäärällä mitattuna on Tuukka Kotti. 182 A-maaottelun mies nousi ikänestoriksi, kun Hanno Möttölä, Teemu Rannikko ja Kimmo Muurinen jättivät maajoukkueen.

– Uusi tilanne se tietysti on. Maaotteluissa olen ollut kokenein jo jonkin aikaa. Tämä on ehdottomasti todella erilainen tilanne. Kolmen kokeneen pelaajan – Hannon, Teemun ja Kimmon – poisjäännit ovat muuttaneet joukkueen rakennetta, Kotti myöntää SuomiKoris-sivustolle.

Johtavien pelaajien poistuminen on vaatinut mm. Kotin astumista näihin saappaisiin.

– Muiden jätkien on pitänyt astua esiin kopissa ja kentällä ja olla enemmän äänessä. Se on monelle uusi rooli. Itsekin olen rauhallinen ja hiljainen kaveri, mutta nyt olen koittanut ottaa kokeneena pelaajana enemmän vastuuta ja jeesata nuorempaa kaartia, hän sanoo.

Tuleeko tämä luonnostaan sinulta, vai onko se vaatinut opettelua?

Vähän molempia. Iän ja kokemuksen myötä se on alkanut tulla luonnostaankin. Bisonseissa olen kapteeni, joten se ei ole vaikea juttu. Maajoukkueessa on totuttu, että Hanno ja Teemu ovat kapteenit. Joukkueen sisällä rakenne on muuttunut. Ei tämä tilanne silti mitenkään hankala ole.

”Aina yhtä upeaa”

Suomi suuntaa arvokisaparketilla jo neljännen kerran viiden vuoden sisään. Kotti, Shawn Huff, Mikko KoivistoPetteri Koponen, Sasu Salin ja Gerald Lee jr. ovat olleet mukana kaikissa arvokisoissa, joissa Suomi on pelannut vuodesta 2009 alkaen.

– Ei tähän todellakaan totu tai turru! Fiilis ei tietenkään ole samanlainen kuin Liettuan EM-kisoihin mennessä. Silloin kaikki oli uutta, emmekä tienneet, mitä odottaa. Tunnemme nyt suurin piirtein kaikki maat, joita vastaan pelaamme. Kaikki on lähtökohdiltaan erilaista, mutta arvokisoihin on aina yhtä upeaa mennä. Silloin oli hienoa päästä yksiin kisoihin, mutta on upeaa, että tästä on tullut jo tapa, Kotti tuumaa.

Viime tappioista huolimatta Kotti on luottavainen kisaviimeistelyn toimivuuteen.

– Olemme aika hyvällä mallilla. Tässä on pikkujuttuja, joita pitää saada kondikseen. Meillä on paljon uusia jätkiä ja nuoria kavereita. Kaikille on koitettu saada vastuuta ja joukkuepeli mahdollisimman yhtenäiseksi. Kolme pitkään systeemissä mukana ollutta kaveria ovat poissa. Varmaan siitäkin syystä pelaamme pari treenimatsia enemmän kuin aiemmin. Olemme menneet koko ajan eteenpäin, vaikka viime turnauksesta tulikin kolme tappiota. Siinä oli myös paljon kovaa treeniä alla, ja paljon hyviä asioita. Uskon, että joukkue on aika hyvässä tikissä, kun pääsemme kisoihin, hän sanoo.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.