Susijengin viimeinen valmistava maaottelu ennen koripallon EM-kisoja pelataan perjantaina Helsingin jäähallissa. Tapahtumana on myyty jo ennakkoon yli 6000 lippua, mikä kertoo joukkueen hyvin säilyneestä vetovoimasta myös viime syksyn MM-huuman jälkeen.

– Nämä ovat huikeita juttuja. Siinä nähdään osoitus siitä, miten tärkeää on brändätä, ja tehdä tapahtumasta oikeasti tapahtuma. Tämä ei ole pelkästään ottelu, vaan ihmiset, jotka eivät tunne koripalloa, saavat siitä hirveästi irti. Olen saanut kommentteja, vaikka katsoja ei olisikaan lajin asiantuntija, niin se hyvä kokonaisuus ja positiivinen fiilis, joka näissä on, tuo ihmiset tänne. Se ruokkii samalla itse itseään, että joka kerta tupa on täynnä, mikä on mahtava tilanne pelaajalle, kiittelee EM-kisoihin ensimmäistä kertaa urallaan matkaava Ville Kaunisto.

Myös joukkueen kokeneempi kaarti on asiasta totta kai mielissään. Suosiota ei saa pitää itsestäänselvyytenä, sillä laihemmatkin vuodet ovat vielä muistissa.

– Ajat ovat muuttuneet. Välillä oli jakso, jolloin emme pelanneet harjoitusmatseja Suomessa. Ensimmäisinä maajoukkuevuosinani pelasimme pienissä halleissa pienille yleisöille. Tämä on aikamoista herkkua, että saamme järjestettyä tämmöisiä tapahtumia Suomeen. Voisimme pelata täällä vaikka joka viikko, hehkuttaa joukkueen eniten A-maaotteluita pelannut ikänestori Tuukka Kotti.

Vastustajallakaan ei nykytilanteessa tunnu olevan väliä, vaan suomalainen koripalloyleisö tulee paikalle nimenomaan nähdäkseen Suomen. Kohdataan sitten Ranska Tampereella taiUkraina Helsingissä, niin asialla ei tunnu olevan merkitystä.

– Ranska on koripallomaana aika paljon seksikkäämpi kuin Ukraina, mutta sillä ei näytä olevan yleisölle paljoa merkitystä. Tämä kertoo siitä, että yleisö tulee katsomaan meidän koristamme ja kannustamaan Suomea. Se on upea juttu, ja kertoo siitä, että olemme tehneet paljon asioita hyvin viime vuosina, Kotti sanoo.

– Tuntuu siltä, että vaikka pelaisimme Islantia vastaan, niin tupa olisi täynnä. Pelimme ovat positiivisia ja iloisia tapahtumia, Kaunisto säestää.

Ukraina-ottelun jälkeen Suomi ei enää pelaa harjoitusmaaotteluita ennen EM-turnausta.

– Tärkeintä on, että saamme pidettyä intensiteetin korkeana. Saamme sen aivan varmasti kotiyleisön edessä. Pelin keskellä on helppoa viilata pelillisiä juttuja, jos temmon ja intensiteetin saa pidettyä tarvittavalla tasolla. Jos kopista tulee puolivaloilla kentälle, niin silloin peliä on vaikea saada käyntiin, valottaa Kotti.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen