Suomen Koripalloliiton hallitus on ylimääräisessä sarjalisenssikäsittelyssään myöntänyt sarjapaikat miesten Divisioona B:hen Helsingin NMKY:lle ja Namika Lahti Junioreille. Ylimääräinen sarjalisenssikäsittely järjestettiin Urheilun Oikeusturvalautakunnan vaateesta.

Urheilun Oikeusturvalautakunta hyväksyi 19.8.2015 päätöksessään 26/2015 Helsingin NMKY:n valituksen ja päätti, että Suomen Koripalloliitto ry:n liittohallituksen päätös 15.6.2015 on poistettava siltä osin, kun miesten koripallon I divisioona B:n sarjapaikka oli myönnetty Namika Lahti Juniorit ry:lle. Asia palautettiin Suomen Koripalloliitto ry:lle uudestaan käsiteltäväksi ja asian jatkokäsittelyssä tuli ottaa huomioon päätöksen ratkaisun perusteluissa todetut näkökohdat.

Suomen Koripalloliitto pyysi 20.8.2015 kaikkia miesten 2. divisioonassa kaudella 2014-2015 pelanneilta joukkueilta ja joilla ei vielä ollut sarjapaikkaa miesten I-divisioona B:ssä, hakemaan sarjapaikkaa miesten divisioona B:hen pelikaudeksi 2015-16 toimittaen joukkueille sarjalisenssisitoumuksen sekä sen liitteet toimitettavaksi täytettyinä Koripalloliittoon 27.8.2015 mennessä.

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi kokouksessaan 31.8.2015 sarjapaikkaa hakeneiden Helsingin NMKY ry:n (HNMKY U23) ja Namika Lahti Juniorit ry:n (Lahti Basketball) hakemukset sarjalisenssiyksikön esityksen mukaisesti ja myönsi seuroille C-lisenssin sekä osallistumisoikeuden miesten I divisioona B:hen pelikaudeksi 2015-16.

Päätöksen mukaisesti miesten Divari B pelataan alkavalla kaudella 15 joukkueen kaksinkertaisena sarjana (28 ottelua). Runkosarjan neljä parasta joukkuetta selviää pudotuspeleihin, joiden 1. ja 2. nousevat miesten I divisioona A:han pelikaudeksi 2016-17.

Runkosarjassa paremmin sijoittunut välierien häviäjä pelaa divarikarsinnan paras kolmesta (2 voittoa) miesten I divisioona A:n runkosarjassa viimeiseksi (8.) sijoittunutta joukkuetta vastaan. Ottelusarjassa kotiedun (1. ja 3. ottelu) saa I divisioona A:ssa pelannut joukkue. Ottelusarjan häviäjä pelaa miesten I divisioona B:ssa pelikaudella 2016-17 edellyttäen, että seura täyttää sarjalisenssin myöntämiskriteerit ja sen sarjapaikka vahvistetaan.

Runkosarjan kolme viimeistä (12.-15.) joukkuetta putoavat alueelliseen II divisioonaan pelikaudeksi 2016–17.

Kauden 2015–16 I divisioonan karsintojen voittaja sekä sarjalisenssiyksikön tekemän rankingin kaksi (2) parasta pelaavat miesten I divisioona B:ssä pelikaudella 2016-17.