Petteri Koponen vastaa: Mihin nähty taso riittää EM-kisoissa?

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi on pelannut kaikki koripallon EM-kisoihin valmistavat harjoitusottelunsa. Vierasotteluista saatujen heikkojen tulosten vastapainona ovat Ranskaa vastaan Tampereella koettu ilotulitus ja viime viikon Ukraina-voitto.

Susijengin ykköstähti Petteri Koponen ruoti valmistautumisjaksoa.

– Hävisimme ennen Koperin kisoja (EM-turnaus 2013) Latvialle rumasti kotona. Sitten hävisimme vielä suljettujen ovien takana pelatun ottelun 40 pisteellä. Silloin joka jätkää otti päähän. Menimme kisoihin ja tiputimme kovia maita. Meidän on pidettävä huoli siitä, että mitään hyvän olon tunnetta ei tule. Voitto oli henkisesti tärkeä, että tiedämme, mihin pystymme ja mitä tarvitaan. Töitä on tehtävä kovaa, että voimme ottaa voittoja tällä tasolla. Meillä ei ole lahjakkuutta niin paljon kuin muilla jengeillä. On mentävä työnteon kautta, Koponen sanoo.

Mihin nähty taso riittää EM-kisoissa?

– Puolustus oli hyvää, ja jokainen teki töitä. Se on kisoissa aseemme. Viisi peliä kuudessa päivässä, mistä saadaan kaikki energia siihen? Joka jätkää tarvitaan. Treenipelit ovat treenipelejä, ja oikeat pelit ovat oikeita pelejä. Jos pelaamme näin ja pystymme vielä parantamaan, niin taistelemme jatkopaikasta.

Miten vedät yhteen koko valmistautumisjakson?

– Uusia jätkiä ja paljon uutta. Meillä on vielä muutamia juttuja, joita on käytävä läpi. Aikaa ei ole paljoa, mutta läpi ne on käytävä, että olemme valmiita kisoihin. Tärkeintä on, että jätkät ovat kunnossa ja terveinä, kun lähdemme kisoihin ja tiedämme, mitä haluamme puolustukselta ja hyökkäykseltä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.