Tuukka Kotti (205), Gerald Lee (208) ja Erik Murphy (208) ovat Suomen koripallomaajoukkueen pitkän osaston avainpelaajia. Jokaisella pelurilla on omat vahvuutensa ja Murphyn mukaan pelaajat täydentävät hyvin toisiaan.

Murphy kehaisee Suomen isojen miesten osastoa.

– Olemme erilaisia pelaajia ja teemme erilaisia asioita. Täydennämme toisiamme. Yhteistä meille on, että osaamme pelata ja ymmärrämme peliä, Murphy kuvailee SuomiKoris.comille.

Murphyn rooli on kasvanut mentäessä kohti lauantaina alkavia EM-kisoja. Esimerkiksi viimeisessä harjoitusottelussa Ukrainaa vastaan Murphy heitti 15 pistettä. Se oli toiseksi eniten 17 pistettä upottaneen Petteri Koposen jälkeen.

– En ole ajatellut rooliani. Teen vain kaikkeni sen eteen, että joukkue voittaa. Pelityylimme ei riipu yhdestä yksilöstä vaan koko joukkueesta. Siksi en ajattele liikaa omaa rooliani.

– Voitto Ukrainaa vastaan oli iso. On aina hyvä voittaa. Se antaa itseluottamusta ennen turnausta.

Entä millä tavoitteilla Murphy johtaa pitkän osaston Montpellierin alkulohkoon?

– Voittaa mahdollisimman monta ottelua. Joskus heitto uppoaa, joskus ei. Haluamme antaa itsellemme mahdollisuuden voittaa jokainen ottelu.

– Valmistautuminen on mennyt meillä erittäin hyvin. Olemme harjoitelleet hyvin ja pitäneet itsemme hyvässä kunnossa. Olemme menossa oikeaan suuntaan ja pelimme on parantunut koko ajan, Murphy tähdentää.