Kello 22.00 alkavat pitkään odotetut koripallon EM-kisat. Suomi pääsee avausotteluunsa herkullisista lähtöasetelmista, sillä vastassa on hallitseva Euroopan mestari Ranska. Susilauma vaiensi Gallian kukon kiekumisen jo Tampereella pelatussa harjoitusottelussa ja nyt samaa temppua yritetään sen omalla maaperällä.

Joukkueet kohtasivat toisensa kesän ensimmäisessä harjoitusottelussa Tampereella. Tuolloin Susijengi loi pohjan voitolle ensimmäisen neljänneksen hurjalla heittopelillä ja sen jälkeen varmisti sensaation hyvällä puolustuspelaamisella. Susijengin kapteeni Shawn Huffin mukaan edelliskohtaamisesta yritetään ottaa hyvät asiat mukaan, mutta parannettavaakin on.

– Kyllä sieltä varmaan jotain voi poimia. Siellä oli paljon positiivisia asioita mitä tehtiin, mutta oli siellä myös parantamisen varaa. Nyt on kuitenkin kisat ja pelaamme Ranskassa, niin tässä on vähän eri tekijät, Huff muistuttaa SuomiKoris-sivustolle.

Ranska on monien papereissa kisojen ykkössuosikki. Tony Parkerin, Boris Diaw’n, Nicolas Batumin ja Rudy Gobertin kaltaiset NBA-nimet tähdittävät Ranskan kivikovaa joukkuetta. Mikään joukkue ei ole kuitenkaan vailla heikkouksia ja sen tietää myös Huff.

– Ranska on hyvä nippu ja heillä on tosi lahjakkaita yksilöitä. He pelaavat joukkueena hyvin. Jos jotain on mihin voimme iskeä, niin se on meidän pallon liikkeellä ja aggressiivisella puolustuksella pystymme ehkä vähän saamaan heitä pois siitä heidän omasta pelistään. He ovat tosi kurinalaisia eli, jos saamme heidät vähän pois heidän kurinalaisista seteistä, niin voimme saada heitä pois heidän pelistä.

Huffin mukaan myös Suomen pelikirjasta löytyy sivuja joita vastustajat eivät tiedä.

– Ainahan sieltä löytyy. Uskomme siihen, että meiltä löytyy onnistujia laajalta rintamalta. Jokainen, joka on tässä joukkueessa, pystyy kentällä tai tulemaan penkiltä, ratkaisemaan otteluita. Kyllä meillä on tosi vahva luotto meidän joukkueeseen ja omaan tekemiseen.

Salttu Forsström, Montpellier
Twitter: @SalttuF