Susijengi pisti hallitsevan Euroopan mestari Ranskan ahtaalle, kun se pakotti EM-kisojen ennakkosuosikki Ranskan jatkoajalle. Lopulta Ranska oli kuitenkin vahvempi ja vei ottelun nimiinsä. Petteri Koponen myönsi tappion kirvelleen, mutta kiitteli samalla joukkueen esitystä.

– Päällimmäisenä on tietenkin pettymyksen tunne. Pelasimme hyvin, mutta Ranska on loistava joukkue ja yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Tulimme hyvällä yrityksellä ja kaikki antoivat kaikkensa. Muutaman kerran he repäisivät vähän isomman johdon, mutta taistelimme itsemme aina takaisin ja se on meidän joukkueen luonne. Olen ylpeä koko joukkueesta ja joka jätkästä, mutta päällimmäinen tunne on pettymys. Nyt katseet on vain siirrettävä seuraavaan peliin, Koponen totesi ottelun jälkeen.

Ottelussa tehtiin Park&Suites Arenan uusi yleisöennätys, kun peliä oli seuraamassa yli 10 400 katsojaa. Tunnelma oli ottelussa erinomainen ja Koponen kiittelikin molempien maiden faneja.

– Oli ihan huikea tunnelma ja ihan mahtava oli pelata. Nämä ovat sellaisia pelejä joita muistelee sitten kiikkustuolilla vanhana. Kiitos meidän faneille, jotka olivat täällä ja samalla lailla ranskalaisille. Maailmanluokan joukkue vastassa, niin ei tästä ilta paljon parane, Koponen mietti.

Suomi näytti ottelussa, että jatkopaikka lohkosta on täysin realistinen.

– Tavoitteenamme on tietenkin mennä lohkosta jatkoon, mutta keskitymme nyt ensin seuraavaan peliin, sillä se on meidän seuraava tavoitteemme, Koponen viittasi sunnuntaiseen Israel-otteluun.

Suomen ja Israelin välinen ottelu pelataan sunnuntaina 18.30 alkaen.

Salttu Forsström, Montpellier