Susijengi jäi Israelin jalkoihin, kun Israel juoksi Suomen kumoon ja voitti sunnuntaina selvällä 79-66-voitolla. Susijengin kapteeni Shawn Huff myönsi Israelin olleen parempi ja suuntasi katseensa jo maanantaiseen Venäjä-peliin.

Israel otti ottelussa ohjat heti käsiinsä. Suomi ei saanut peliään käyntiin ja liike näytti hitaammalta kuin Israelin. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla Israel pääsi rankaisemaan nopeista hyökkäyksistä murhaavasti.

– Israel tuli paremmalla energialla ja sai toteutettua heidän pelisuunnitelmaansa. Meillä kesti liian kauan, että pääsimme peliin mukaan. En tiedä mistä se johtuu, mutta Israel oli tänään parempi. He tulivat peliin sellaisella energialla millä meidän olisi pitänyt tulla, Huff harmitteli ottelun jälkeen.

Suomi kairasi itsensä peliin vielä mukaan jo 18 pisteen takaa, mutta lopussa Israel käytti omat paikkansa paremmin hyväkseen.

– Kyllä me taistelimme enkä usko, että se jäi siitä kiinni. He vain toteuttivat paremmin omaa peliään kuin me. He ovat todella epätyypillinen joukkue ja tuollaisia joukkueita vastaan ei tule pelattua hirveän usein.

– Emme voi tehdä tälle ottelulle enää mitään. Se on hävitty ja ohi. Nyt katseet huomiseen ja silloin kaikki peliin.

– Ottaa päähän ihan älyttömästi, mutta tämä turnausformaatti ei anna aikaa mököttämiseen. Tässä pitää selvittää omat tunteet niin nopeasti kuin pystyy, saada taktiset asiat kuntoon ja lähteä Venäjä-peliä pelaamaan. Tästä voidaan vain oppia ja parantaa Venäjää vastaan.

Suomella oli muutama tunti vähemmän lepoaikaa edellisottelusta kuin Israelilla, mutta Huff ei laittanut tappiota sen piikkiin.

– Emme voi otteluohjelmalle mitään ja meidän täytyy vain sopeutua siihen. Pitää vain löytää se sisu, että jaksaa pelata, Huff totesi.

Salttu Forsström, Montpellier