Karhu on harjoitellut tiiviisti noin kuukauden. Lokakuun alussa alkavaan Korisliigaan valmistava treenikausi saa tulevalla viikolla uuden vaihteen silmään, sillä harjoituspelit alkavat. Karhulle tulee tiistaina vieraita Uudestakaupungista, kun viime kaudella Korisliigan portteja kolkutellut Korihait uiskentelee karhuluolaan.

Korihait hävisivät divarin finaaleissa BC Nokialle otteluvoitoin 1-3. Tämä oli varmasti pienoinen pettymys perinteikkään koripallokaupungin ylpeydelle, sillä joukkue oli voittanut divarin runkosarjan. Korihait ovat jo aloittaneet tämän kauden harjoituspelit, kun voitti Kaarinan Uran vieraissa pistein 106-67. Tuossa pelissä Haiden paras pistemies oli tuttuun tapaan kokenut Mikko Jalonen. Korihaiden valmentajana toimii Karhussakin divariaikoina pelannut Jarno Nikula.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen on ollut tyytyväinen joukkueen tähänastiseen harjoitusjaksoon.

– JD Weatherspoon on ollut erinomainen, Toiviainen aloittaa kehumalla ammattilaiseksi siirtynyttä tulokasta.

– Hän vetää koko ajan täysillä, on kiinnostunut asioista, tullut hyvin ryhmään mukaan ja ennen kaikkea vaikuttaa juuri sellaiselta pelaajalta, jota tarvitsemme nelospaikalle. Kuntopuolessa vielä tekemistä, mutta ei missään nimessä rapakunnossa. JD on kova urheilija, joka pystyy korin tekoon joka etäisyydeltä. Osuntolan kanssa pitää nyt tarkasti miettiä, että mitä tulemme tekemään. Luulen että jotain ratkaisuja pitää tehdä suuntaan tai toiseen ennen tiistain peliä, Toiviainen pohtii Karhun sivuilla.

– Kokonaisuutena joukkue on hyvässä kunnossa. Samuli on harjoitellut jo lähes kaikki harjoitukset joukkueen kanssa eli aivan aikataulussa ollaan. Antti aivan täydessä tikissä. Hän veti pohjat joukkueen piippi-testissä, Toiviainen kertoo tyytyväisenä.

– Treeneissä on keskitytty niin hyökkäyksen kuin puolustuksen perusteisiin. On käyty läpi meidän perushyökkäyspelaamista sekä erilaisia skriininpuolustamisasioita. Samalla sapluunalla jatkamme seuraavat viikot. Lucas Troutman tulee Suomeen viikon päästä, joten turha mennä liikaa eteenpäin ennen kuin koko joukkue on kasassa, Toiviainen kertoo harjoittelusta.

– Korihaista ei minulla ole juurikaan tietoa. Emme keskity treenimatseissa vastustajan tekemiseen lainkaan, vaan kokeilemme ja hiomme vain omaa pelaamista, Toiviainen sanoo.

Tiistain ottelu alkaa kello 18.30 koulukeskuksen liikuntahallissa.