Henrik Dettmann kehui esitystä: ”Pakotimme Bosnian pois heidän mukavuusalueeltaan”

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengi jätti Bosnia-Hertsegovinan täysin aseitta, kun joukkueet kohtasivat toisensa EM-kisojen neljännessä alkulohkon ottelussa. Voitolla Suomi varmisti paikkansa jatkossa.

Aiemmissa otteluissaan Suomi aloitti pelinsä tahmeasti ja joutui nopeasti takaa-ajajaksi. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Susijengi oli kuitenkin koko ajan kuskin paikalla eikä vastustaja päässyt kertaakaan johtoon ja parhaimmillaan Suomen johto oli jopa 33 pistettä.

– Me ajattelemme peliä puoliaika kerrallaan. Tänään ensimmäinen puoliaika lähti vihdoinkin kulkemaan niin kuin sen pitääkin. Olimme ensimmäistä kertaa sitten Ranska-pelin tarpeeksi rohkeita puolustuksessa, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kiitteli.

Suomi riisui Bosnia-Hertsegovinan täysin aseista ja sai näyttämään vastustajansa heikolta.

– Kyllä se oli mielestäni Suomen hyvyyttä. Suomi otti sen mitä otettavissa oli. Pakotimme Bosnian pois heidän mukavuusalueeltaan. Kyllä me olemme niin hyvin tutkineet tätä meidän kilpailutilannetta ja vastustajia. Näkyy selvästi, että vastustajat pelaavat toisenlaista peliä. Sitten, kun he joutuvat meidän pelityyliä vastaan, niin he eivät ole koskaan sitä vastaan päässeet harjoittelemaan. He eivät tiedä miten siihen reagoida ja se näkyi. He olivat ihan hämmennyksissä, Dettmann kertasi.
Salttu Forsström, Montpellier


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.