Susijengi kohtaa keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinan, joka yllätti maanantaina jatkoajan viimeisellä sekunnilla lähteneellä heitolla Israelin 86-84. Susijengin tapaan Bosnia-Hertsegovinalla on lohkossa A yksi voitto ja kaksi tappiota.

Susijengin apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan Bosnia-Hertsegovina pelaa perinteistä voimakoripalloa.

Pahimmillaan 16 pisteen takaa-ajoasemassa olleen Bosnia-Hertsegovinan sankariksi nousi Elmedin Kikanovic, joka vei kolmosellaan ottelun jatkoajalle ja nosti vielä voittokorin jatkoajan loppusekunneilla.

– Bosnia-Hertsegovina pelaa traditionaalista voimakoripalloa. He menevät korin alle, runttaavat, postaavat ja menevät erittäin lujaa hyökkäyslevypalloihin. Heillä on laadukas amerikkalaissyntyinen takamies, yks-kaks hyvää heittäjää, mutta muuten voimakoripalloa, Salminen kommentoi, Koripalloliiton tiedotteessa.

– He menevät korin alle, jollei sieltä synny mitään, syöttävät ulos ja pelaavat uudestaan korin alle. Siellä ovat meidän haasteet.

– Heidän selkein heikkous on, että kukaan heidän isoista ei osaa heittää. Se, minkä takia he pelaavat tuolla tavalla, johtuu juuri siitä. Heillä ei ole vain muuta. Se on heidän vahvuus, mutta se on myös heidän heikkous.

– Kummatkin isot pelaajat ovat perinteisiä senttereitä. He eivät ole edes erityisen pitkiä, mutta he ovat leveitä, vahvoja, vantteria ja aggressiivisia.

Susijengi kohtaa Bosnia-Hertsegovina keskiviikkona 9.9. kello 16:00 Suomen aikaa.

Mikäli Suomi voittaa ottelun vähintään kahdeksalla pisteellä, etenee Suomi varmasti jatkopeleihin.