Helsinki Seagullsin toiminnanjohtaja Sauli Silvonen tapasi sunnuntaina entisen joukkuetoverinsa KTP:n ajoilta, nykyisen Harlem Globetrotters -tähden Anthony ”Buckets” Blakesin.

Blakes on parhaillaan käymässä Suomessa Globetrottersin kanssa, ja Silvonen jututti tätä Seagullsin järjestämän Hoops for Kids -tapahtuman yhteydessä.

Blakes muistaa viime vierailultaan, että suomalaiset olivat amerikkalaisista poiketen hyviä pelaamaan monipuolisemmin eri pelipaikoilla. Ihmiset olivat avoimia ja kohtelivat häntä hyvin.

– Mutta sää oli jääkylmää – – – liikkumiseen olisi tarvittu poroa auton sijasta, naureskelee Blakes, joka edusti KTP:tä vuonna 2002.

Haastattelun aikana Suomen maajoukkue pelasi Serbiaa vastaan EM-kisoissa ja Blakes ehti seuraamaan ottelua jonkin aikaa.

Hän iloitsee siitä, että Suomen maajoukkue pelaa kovaa, suurella sydämellä ja välittämättä siitä kuka on vastassa. Hänen edellisen vierailunsa jälkeen koripallo on kasvanut lajina ja maajoukkueesta on tullut haastaja, jota jokaisen maan pitää varoa.

Vierailunsa aikana Blakes oli mm. haastateltavana Spirit FM radioasemalla. Tämän lisäksi ennen paluutaan hän tapaa vielä joulupukin.