Kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkaisi tiistaina muutokset vuonna 2017 voimaan astuviin karsintajärjestelyihin. Karsintajärjestelmä muuttuu siten, että keskelle kautta tulee maajoukkuetaukoja jolloin karsintapelejä pelataan. Se tarkoittaa muun muassa sitä, ettei NBA-pelaajia tultaisi näkemään kaikissa otteluissa.

NBA-pelaajien olisi näillä näkymin mahdollisuus osallistua kesäkuun lopun ja syyskuun alun karsintaotteluihin, mutta marraskuun ja helmikuun karsintaottelut jäisivät NBA-pelureilta väliin. Useimmat muut liigat pitävät tuossa kohdin maaottelutauon, mutta NBA:ssa tämä ei tule kysymykseen.

USA:n osallistumisen kannalta vahvin vaihtoehto on tällä hetkellä kasata joukkue D-liigasta niille päiville, kun NBA-pelaajat eivät ole kykeneviä pelaamaan. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat yliopistopelaajien käyttäminen tai ulkomailla pelaavista yhdysvaltalaispelaajista koottu joukkue.

USA ei ole luonnollisesti ainoa joukkue johon karsintajärjestelmän muutos vaikuttaa, sillä myös muun muassa Kanadan ja Ranskan maajoukkue koostuu valtaosin NBA-pelaajista.