KTP aloittaa harjoitusottelunsa perjantaina: ”Tärkeintä on nyt löytää joukkueeseen oikea intensiteetti”

© Kuva: Juha Tamminen

KTP-Basketin koripallokausi polkaistaan käyntiin perjantaina, kun joukkue kohtaa Kouvot Kouvolasta kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. Voimakkaasti uusiutunut kotkalaisryhmä esittäytyy kotiyleisölle kokonaisuudessaan, sillä viimeisin jenkkihankinta Devonne Giles ennätti Suomeen torstaina.

Kouvot herättää aina mielenkiintoa naapurikaupungissa eikä nyt vähiten siksi, että sekin on muuttanut ilmettään jonkin verran sitten viime kauden. KTP-Kouvot-kamppailu alkaa Karhuvuoren urheilutalossa kello 18.00.

Gilesiä lukuun ottamatta KTP:n muut amerikkalaiset saapuivat Kotkaan viime viikonvaihteessa.

– Vanha tuttu Sefton Barrett (31 vuotta/196 senttiä) on hyvässä kunnossa, Lamb Autrey (26/190) on nopeampi kuin olin ymmärtänytkään, ja Alex Herrerassa (23/206) on paljon potentiaalia. Gilesistähän (32/203) me tiedämme entuudestaan, mitä saamme. Vain miehen nykykunto on arvoitus, KTP:n päävalmentajana Anton Mirolybov toteaa KTP:n sivuilla.

Korisliiga käynnistyy KTP:n osalta vierasottelulla BC Nokiaa vastaan lokakuun 4. päivänä. Ensimmäisen kerran kotkalaiset pelaavat kotona liigaa 7.10. Salon Vilpasta vastaan.

Päävalmentajan mielestä joukkueelle jää hyvin aikaa valmistautua sarja-avaukseen.

– Jenkit tulivat nyt kolme päivää myöhemmin kuin vuosi sitten, mutta omat pojat ovat treenanneet yhdessä jo elokuun alusta alkaen. Harjoitusotteluja pelasimme viime syksynä neljä ja nyt niitä on kaksi enemmän.

Mirolybovilla ei ole suuria tuloksellisia odotuksia sen enempää Kouvot-kamppailun kuin parin sitä seuraavankaan harjoitusottelun suhteen.

– Tärkeintä on nyt löytää joukkueeseen oikea intensiteetti ja nähdä, miten eri kenttäkokoonpanot toimivat yhdessä. Nuorille tulokkaille on myös annettava tilaisuus näyttää taitonsa, korostaa Mirolybov.

Nähtäväksi jää, onko Giles vielä valmis pelaamaan Kouvot-ottelussa. Varmaa on, että kova kotimainen hankinta Samuel Haanpää (28/203) on sivussa.

– Hänellä on lievä keskivartalovamma, emmekä haluaa ottaa mitään riskejä tässä vaiheessa, tähdentää Mirolybov.

Kouvot on Mirolybovin mukaan KTP:lle tähän saumaan kovan luokan sparraaja.

– Heillä on jo kolme jenkkiä (Mark Dorris jr. 30/188, DJ Richardson 24/190 ja Thomas Gipson 22/201) maisemissa, ja neljättä kuulemma haetaan vielä. Ville Kaunisto (33/204) esiintyi edukseen EM-kisoissa, ja niin Alexander Madsen (20/207) kuin Tuomas Hirvonenkin (19/180) olivat mukana Ranskan kisoihin valmistautuneessa harjoitusryhmässä.

Kotkan koutsi kehottaa kiinnittämään huomiota myös mm. toisen polven pääsarjakoripalloilijaan Cedric Latimeriin (28/198) ja erittäin urheilulliseen Arttu Saarijärveen (19/200), joka lukeutui Mirolybovin valmentamaan 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ikäluokan EM-kisoissa Unkarissa heinäkuussa.

KTP-Kouvot Karhuvuoren urheilutalossa perjantaina 18.9.2015 kello 18.00.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.