KTP ja Kouvot päätyivät veljellisesti tasalukemiin 79-79 (36-36) kymenlaaksolaisten Korisliigajoukkueiden harjoitusottelussa Karhuvuoren urheilutalossa perjantai-iltana.

Jatkoaikaa ei pelattu, ja muutenkin sääntöjä tulkittiin hivenen soveltaen. Esimerkiksi viides henkilökohtainen virheenkään ei vielä johtanut suihkukomentoon.

Kotijoukkueelle lauantainen yhteenotto oli kauden ensimmäinen treenipeli. Kouvot harjoitteli jo muutamia päiviä sitten Seagullsin kanssa, ja Helsingissäkin päädyttiin tasalukemiin (73-73).

KTP:n päävalmentajan Anton Mirolybovin mukaan Kouvot-ottelussa oli paljon positiivista pöhinää.

– Ja paljon parannettavaa. Luonnollisesti. Otteissa oli jännitystä, ylilatausta ja tietysti myös sitä, etteivät pelaajat vielä löydä toisiaan. Menossa on kuitenkin vasta ensimmäinen yhteinen harjoitusviikko, Mirolybov muistutti KTP:n sivuilla.

Kouvot oli KTP:lle tähän saumaan varsin kova tason mittari.

– Vastus oli tässä vaiheessa meitä valmiimpi, mutta se ei säikäytä. Näitä harjoituspelejä on käytävä, että pääsemme omassa valmistautumisessamme eteenpäin, Mirolybov totesi.

KTP:lta puuttui miehistöstä tarkkakätinen laituri Samuel Haanpää. Vastaavasti Kouvoista kamppailua seurasivat sivusta Ranskan EM-kisoista alkuviikosta palannut Ville Kaunisto ja 20-vuotiaiden maajoukkuetorni Alexander Madsen (207 cm). Niin ikään Kouvot hakee vielä neljättä jenkkiä.

Yksilötasolla hyvät suoritukset kannattaa nostaa aina esiin. Sefton Barrett palasi muutaman vuoden tauon jälkeen Kotkaan ja on jo nyt mainiossa vedossa. Miehen vauhti on entisensä, ja 11 pelitilanneheitosta kahdeksan upposi pussiin.

206-senttisen Alex Herreran vapaaheitoista vasta seitsemäs löysi korirenkaan läpi. Se että hän pääsi yrittämään niitä kaikkiaan 12 kertaa, on kuitenkin merkki siitä, että nuori voimanpesä on vaikea vartioitava vastustajalle.

Takamiehen paikalle pestattu vauhtikone Lamb Autrey haki vielä joukkuetovereitaan. On kuitenkin herkullista jäädä odottamaan sitä hetkeä, jolloin yhteinen sävel löytyy esimerkiksi toisen vauhtivirvelin Sefton Barrettin kanssa.

Devonne Giles rantautui Kotkaan vasta runsas vuorokausi ennen Kouvot-peliä. Mies halusi kuitenkin olla mukana jetlageista piittaamatta. Hänen kohdallaan tehot varmasti paranevat, kun univelka vähenee.

Kenties yllättävimmästä suorituksesta vastasi Mikael Aalto. Kaksikymppinen ja 204-senttinen nuorukainen otti kesällä ison askeleen ja tuli 2. divisioonasta Keravalta isojen poikien oppiin koripallokaupunki Kotkaan. Perjantain kaltaisilla otteilla Aalto ei tullut vain oppimaan vaan myös antamaan. 11 levypalloa puhuvat tästä selvää kieltään.

Anton Mirolybov ei turhaan kehottanut kiinnittämään huomiota Kouvojen Cedric Latimeriin ja Arttu Saarijärveen. Toisen polven pääsarjakoripalloilijan Latimerin 12 pelitilanneheitosta kahdeksan meni sisään. Saarijärvi taas osoitti nopeutensa ja teki ilmavia koreja.

KTP:n kuuden harjoitusottelun sarja jatkuu heti lauantaina Loimaalla, missä vastassa on Bisons. Ensi tiistaina kotkalaiset pelaavat Tallinnan Kalevia vastaan, ja keskiviikkona KTP kohtaa ruotsalaisen Norrköping. Nämä ottelut käydään Suomen Koripalloliiton harjoituskeskuksessa Lohjan Susi Training Centerissä.

Kaksi viimeistä harjoitusmatsia KTP pelaa kotisalissa. 25.9. Karhuvuoreen tulee Seagulls ja 29.9. vastassa on Tartto Rock Virosta. Korisliiga alkaa 4. lokakuuta.

Pisteet/levypallot, KTP: Sefton Barrett 22/7, Alex Herrera 12/5, Joonas Lehtoranta 12/1, Mikael Aalto 8/11, Lamb Autrey 8/9, Devonne Giles 7/3, Michael Pounds 5/3, Miki Kuusisto 3/-, Vili Nyman 2/1, Joonas Tuomala -/2, Severi Kaukiainen -/-, Tomi Lommi -/-.

Kouvot: Cedric Latimer 22/6, Thomas Gipson 16/9, Arttu Saarijärvi 13/2, Mark Dorris 10/1, DJ Richardson 8/4, Miikka Luosmaa 7/14, Teemu Knihtinen 3/3, Tuomas Hirvonen -/4, Oskari Laine -/1, Valtteri Leino -/-.