Bisons Loimaan harjoitusottelut jatkuivat kahden ottelun merkeissä Lohjan Kisakalliossa. Tiistaina vastassa oli ruotsalainen Norrköping Dolphins ja keskiviikkona tallinnalainen Kalev. Kummastakin ottelusta oli tuloksena tappio. Dolphins kaatoi Biisonit 69–79 ja Kalev niukasti 71–73.

– Norrköping oli ensimmäinen todellinen testi tällä kaudella. Aiemmissa otteluissamme Vilpasta ja Kotkaa vastaan pelaajat olivat vasta nousseet koneesta tai heitä puuttui. Dolphins on ollut jo kuukauden yhdessä ja hioutunut erittäin hyväksi joukkueeksi, Greg Gibson kertoi joukkueensa tiistaisesta vastustajasta Bisonsin sivuilla.

Tappiosta huolimatta pelistä jäi valmentajan näkökulmasta paljon käteen.

– Näimme, että meillä on kombinaatioita, jotka toimivat ja sellaisia jotka eivät toimi. Puolustuksellisesti meillä on vielä paljon tehtävää. Myös hyökkäyksen ajoitukset vaativat vielä paljon toistoja. Onneksi nämä kaikki ovat asioita, jotka ovat korjattavissa.

Kalev-ottelun toinen erä oli täyttä Kalevin hallintaa ja hyvin alkanut peli näytti kääntyvän lopullisesti virolaisille, kun se karkasi jo 12 pisteen johtoon. Bisons kuitenkin heräsi ja vasta viimeisen sekunnin buzzer beater nosti Kalevin kahden pisteen voittoon.

– Yksi iso asia ottelussa oli verrattuna Dolphins-peliin – olimme johdonmukaisempia. Kolmas neljännes oli ehkä parasta koripalloa, mitä olemme pelanneet koko preseasonilla, Gibson jutteli.

– Kalev on erittäin hyvä joukkue tälläkin kaudella ja tämä peli oli hyvä mahdollisuus kokeilla vähän uusia juttuja. Ennen kaikkea pääsimme testaamaan VTB-liigajoukkuetta vastaan, missä olemme fyysisesti, hän jatkoi.

Lohjan Kisakalliossa järjestetty turnaus oli ensimmäinen laatuaan. Järjestäjien nopea aikataulu ei näkynyt muussa kuin ottelumainoksessa, jossa Biisonien nimi oli mystisesti muuttunut Loimaa Basketiksi.

– Aivan erinomainen tapahtuma. Kaikki joukkueen olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyihin. Uskoisin, että ensi vuonna tästä tulee iso tapahtuma, johon saapuu todella nimekkäitä joukkueita, Gibson suitsutti.