35-vuotias amerikkalaislaituri Lamayn Wilson korvaa Nathan Healyn, jonka sopimus purettiin koeajan puitteissa perjantaina. Kanadalaislaituri Thomas Scrubb (24) puolestaan vakuutti valmennusjohdon omalla testijaksollaan ja pelaa joukkueessa näillä näkymin kauden loppuun.

201-senttinen Wilson tähyää jo 14. ammattilaiskauteensa. Urallaan hän on pelannut mm. Latvian, Venäjän, Saksan, Ranskan, Italian, Ukrainan, Turkin, Georgian, Tshekin ja viimeksi Israelin pääsarjassa. Europelikokemusta yhdysvaltalaisen Troyn yliopiston kasvatilla on käytännössä kaikista merkittävistä eurooppalaisista seurajoukkuekilpailuista. Lokakuussa alkava FIBA Europe Cup käynnistää jo 11. europelikautensa.

Kataja Basket ja Joensuu eivät ole Wilsonille täysin vieraita kohteita, sillä hän edusti kaudella 2013-14 ranskalaista Cholet Basketia, joka pelasi kahdesti joensuulaisia vastaan FIBA EuroChallengen alkulohkossa. Kataja yllätti Cholet´n kotonaan 76-70, mutta ranskalaiset etenivät lopulta jatkopeleihin kun taas Kataja jäi alkulohkoon.

Tällä viimeisimmällä europelikaudellaan Wilson kirjautti Cholet Basketille 12 ottelussa keskimäärin 9,8 pistettä, 5,3 levypalloa, 1,3 syöttöä ja 0,8 riistoa. Cholet Basketin ote ei tuolloin kantanut EuroChallengen pudotuspeleihin saakka, mutta tätä edeltäneellä kaudella (2012-13) Wilson juhli kilpailun voittoa samaralaisen Krasnyje Kryljan riveissä siirryttyään Venäjälle vuodenvaihteen 2013 jälkeen.

Tilastollisesti parhaan EuroChallenge-kautensa Wilson pelasi kaudella 2005-06 (kilpailtiin ”FIBA EuroCup” -nimen alla) Cholet Basketin riveissä, tuolloin pisteitä syntyi keskimäärin 16,5 per ottelu.

Euroopan ykköstason seurajoukkuekilpailua, Euroliigaa, Wilson pelasi kaudella 2008-09 (joukkueenaan ranskalainen SLUC Nancy) 12,1 pisteen keskiarvolla.

Kakkostason kilpailua, Eurocupia, hän on pelannut neljän kauden ajan, 2007-08 (ranskalainen Asvel Basket) ja 2009-12 (turkkilainen Türk Telekom, ukrainalainen Budivelnik, tsekkiläinen CEZ Nymburk). Tilastojen valossa kausi 2007-08 oli näistä paras, pisteitä Asvel Basketille syntyi 17,1 per ottelu.

Viime kaudella Wilson pelasi Israelissa Winner Leaguen puolivälieriin edenneessä Ironi Nes Zionassa. Tilastonsa olivat 36 ottelun jälkeen 11,8 pistettä, 5,1 levypalloa, 1,6 syöttöä, 1,5 riistoa ja 0,5 torjuntaa. Heittoprosentit kirjattiin 56 (kakkoset), 34 (kolmoset) ja 74 (vapaaheitot).

Yhden EuroChallenge-mestaruuden lisäksi amerikkalaisen meriittilistalla on kaksi muutakin kultamitalia, toinen Ukrainan (Budivelnik v. 2011), toinen Tsekin (CEZ Nymburk v. 2012) pääsarjasta.

Lamayn Wilson saapuu Joensuuhun alkuviikosta. Koeajalla esiintynyt laituri Thomas Scrubb on ollut odotusten mukainen ja vakuuttanut erityisesti monipuolisuudellaan. Hänen kanssaan on sovittu jatkosta kauden loppuun.

Takamiehet: Teemu Rannikko, Petri Virtanen, Trevis Simpson (USA), Marius Van Andringa, Johannes Lasaroff, Antto Laatikainen
Pienet laiturit: Thomas Scrubb (GBR/CAN), Jesse Niemi, Samu Ruskio
Isot laiturit: Lamayn Wilson (USA), Nicolai Hvidberg Andersen (DEN), Atte Perttu ja Tommi Huolila
Sentteri: Carson Desrosiers (USA)