BC Nokia saa kovan vahvistuksen korin alle, kun monivuotinen maajoukkuesentteri Antti Nikkilä jatkaa nokialaisten riveissä myös ensi kaudella.

Nikkilä palasi pelikentille viime tammikuussa ja oli nostamassa BC Nokiaa takaisin Korisliigaan. 210-senttiselle ”Kangasalan jättiläiselle” kirjattiin Divari A:ssa ottelukohtaisiksi keskiarvoiksi 4,9 pistettä, 4,2 levypalloa ja 0,8 torjuntaa reilussa 13 peliminuutissa.

– Olen iloinen, että Antti palaa sulkemaan korinalustamme. Hän on tärkeä osa joukkuettamme niin kentällä kuin pukukopissakin. Antti on ammattilaisen asenteellaan erinomainen esimerkki nuoremmille, BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin kertoi Koripalloliiton sivuilla.

Mittavan kansainvälisen uran tehnyt Nikkilä pelasi ensimmäiset pääsarjaottelunsa Suomessa kaudella 1997/98 Pyrinnön silloisen edustusjoukkueen Pyrbasketin paidassa. Keväällä 1998 Nikkilä nimettiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Vuosina 1999–2003 Nikkilä edusti Valparaiso Crusadersia USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa.

Ammattilaisena Nikkilä debytoi 2003/04 maineikkaan kreikkalaisseuran Aris Thessalonikin paidassa. Vuosina 2003–08 ja kaudella 2009/10 Nikkilä ehti pelata ammattilaisena lisäksi Ranskassa (Gravelines), Italiassa (Caserta, Sassari), Tshekissä (Nymburk) ja Espanjassa (Girona). Nikkilä voitti ulkomaan vuosinaan Kreikan, Ranskan ja Tshekin cup-mestaruudet sekä Tshekin mestaruuden.

Korisliigaan Nikkilä palasi 2008/09, Pyrinnön riveihin. Pyrinnön kanssa Nikkilä juhli kahdesti Suomen mestaruutta (2011, 2014). Keväällä 2009 Nikkilä äänestettiin Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Suomen miesten maajoukkueessa, Susijengissä Nikkilä debytoi 28.12.1997 Latviaa vastaan. Maaottelu-urallaan Nikkilä on pelannut 142 aikuisten maaottelua ja heittänyt niissä 695 pistettä. Nikkilä on kuulunut Suomen Susijengin EM-kisajoukkueen kokoonpanoon 2011 (Liettua) ja 2013 (Slovenia).

BC Nokialla on Nikkilän ohella sopimukset alkavasta kaudesta Daniel Baileyn, Daniel Dolencin, Joni Harjulan, Joni Herralan, Henri Hirvikosken, David Kravishin, Niko Mattilan, Eldar Skamon ja Isaiah Wilkersonin kanssa.

Nokialaiset avaavat Korisliiga-kautensa sunnuntaina (4.10.) kotiottelulla KTP-Basketia vastaan. BC Nokia on viimeksi pelannut Korisliigassa kaudella 2001-02.