Loimaa Bisons sai VTB-kauden avausottelussaan vastaansa BC Himkin Vantaan Energia Areenalla. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta toisen neljänneksen lopulla Himki meni menojaan. Loppulukemat kirjattiin lopulta selvin 81-62 (47-29)-lukemin.

Yksi ottelun seuratuimmista pelaajista oli Susijengin kirkkain tähti, Petteri Koponen, jolle Suomessa pelaaminen on aina erityislaatuista.

– Totta kai tänne on aina hieno tulla. Kyllä tämä on aina yksi kauden kohokohdista, Koponen totesi ottelun jälkeen.

– Kypsä ja hyvä esitys tänään. Voimme pelata vielä paremmin, mutta tämä oli ihan hyvä rutiiniesitys meiltä.

Toisen neljänneksen lopulla Himki nosti vaihdetta, eikä Bisons pystynyt enää vastaamaan. Viimeisellä viidellä minuutilla Himki iski 15 pistettä, ja samanaikaisesti Bisons jäi nollaan.

– Sellaista tämä koripallo on. Kun jaksaa 40 minuuttia tehdä hommia, niin jossain vaiheessa parempi joukkue voittaa, jos jaksetaan tehdä hommat kunnolla. Tiedettiin, että jos saadaan Bisons viisi vastaan viisi-peliin, niin ollaan vahvoilla. Saimme puolustuksesta koppeja, ja päästiin juoksemaan ja myös sitä myötä koreja, Koponen sanoi.

Himkin joukkue pursuaa tähtiä ja tavoitteet on asetettu korkealle. Vielä viime kaudella NBA:ssa pelannut Alexey Shved iski Bisonsia vastaan 20 pistettä.

– Kyllä me ollaan koko kesä puhuttu meidän siirroista, ja kuinka kova meidän takaosasto on. Tuohon vielä (Zoran) Dragic mukaan niin kyllä meillä on kovia nimiä. Tietysti Euroliigassa on sitten TsSka ja Real Madrid, joista löytyy ihan samanlaisia pelaajia joka pelipaikalle. Meillä on kovat tavoitteet, mutta on niin paljon muitakin hyviä joukkueita. Virallinen tavoite on finaalipaikka VTB:ssä ja playoffeihin Euroliigassa. Uskon, että meillä on mahdollisuudet jos asiat menevät hyvin, Koponen arvioi joukkueen tulevaisuutta.

Koposen EM-kisat päättyivät harmillisesti sisäreiden loukkaantumiseen Serbia-ottelussa. Mies onkin ehtinyt harjoitella Himkin kanssa omien sanojensa mukaan vasta ”puolitoista harjoitusta”.

– Pelituntumassa on vielä hakemista, ja aika nopeasti menee hapoille. Mutta eiköhän se siitä, kun saa vähän treenejä ja pelejä alle, Koponen sanoi.

Joonatan Hakala, Helsinki