Hanno Möttölälle hieno kunnianosoitus USA:ssa

© Kuva: Getty Images

Hanno Möttölä sai upean kunnianosoituksen, kun hänet on nimetty entisen opinahjonsa Utahin yliopiston Hall of Fameen.

Möttölä, yhdessä kauden 1997-98 joukkuekavereidensa kanssa, sai harvinaisen kunnian tänä viikonloppuna. Utahin yliopiston koripallojoukkue selvitti vuonna 1998 tiensä aina finaaliin saakka, jossa se lopulta hävisi Kentuckylle 69-78.

– Kävimme läpi paljon, saavutimme vielä enemmän ja meillä oli hienoja uria kentällä ja sen ulkopuolella. Se on ryhmä, jossa on paljon menestyneitä ihmisiä, Möttölä kuvailee joukkuetta Salt Lake Tribunessa.

– Olen edelleen erittäin ylpeä siitä mitä saavutin täällä pelaajana ja oppilaana, Möttölä jatkaa.

Joukkuetta valmensi vuonna 2012 edesmennyt Rick Majerus. Legendaarinen valmentaja tunnettiin erityisesti tiukkuudestaan ja vaativuudestaan. Hän takertui jokaiseen yksityiskohtaan eikä kukaan päässyt helpolla.

– Sinua opettaa paras opettaja viimeiseen 20 tai 30 vuoteen, yksityiskohtaisin valmentaja, joka on varmaan koskaan yhdistetty koripalloon, ja se pakottaa sinut kiinnittämään huomiota yksityiskohtiin. Tiesin varmaan viisi tai kuusi vuotta sitten, että haluan alkaa valmentaa. Jo silloin, kun vielä pelasin. Jotenkin tunnet, että se on sinun velvollisuutesi. Olisi sääli, jos pitäisit kaiken sen tietotaidon sisällä, Möttölä muistuttaa.

Lue Möttölän sekä muiden pelaajien mietteitä lehden sivuilta.

Utahini yliopistojoukkue 1997-98:
Michael Doleac, Andre Miller, Hanno Möttöla, Alex Jensen, Drew Hansen, Trace Caton, David Jackson, Jordie Mctavish, Jon Carlisle, Britton Johnsen, Nate Althoff, Greg Barratt, Zac Dalton, Brandon Sluga, Doug Gooch.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.