KTP:n alkukausi on ollut tulosten valossa vaikea, sillä se on hävinnyt kaikki kolme ensimmäistä otteluaan eivätkä ulkomaalaisvahvistukset ole vielä täysin pystyneet vastaamaan päävalmentaja Anton Mirolybovin asettamiin vaatimuksiin. Joukkueen positiivisin suorittaja onkin ollut kapteeni Michael Pounds, joka on pelannut erinomaista kautta tähän mennessä.

Mirolybov on antanut kommenteissaan ymmärtää, ettei ole ollut täysin tyytyväinen ulkomaalaisvahvistustensa edesottamuksiin, mutta ei aio tehdä vielä hätäisiä ratkaisuja pelaajien suhteen.

– Samoilla pelaamme vielä, mutta katsomme vielä jos vahvistuksemme eivät täytä kaikkia vaatimuksiamme, niin mitä tehdään. Toisaalta muutama suomalaispelaajamme on nostanut tasoaan. Vielä emme tee kuitenkaan mitään muutoksia, Mirolybov toteaa SuomiKoris-sivustolle.

Yksi profiiliaan nostanut suomalaispelaaja on nimenomaan Pounds. Viime kauteen Pounds tuli vaikean polvivamman jälkeen eikä yltänyt parhaimpaansa. Viime kaudella Pounds tilastoi reilun 15 minuutin peliajalla keskimäärin 4,4 pistettä, 1,4 levypalloa ja 0,9 korisyöttöä. Tällä kaudella peliaikaa on tullut ottelua kohden yhdeksän minuuttia enemmän ja samalla hän on joukkueensa paras pistemies 17,3 pisteen keskiarvolla, ykkönen syötöissä 3,3 korisyötön keskiarvolla ja lisäksi hän on napannut 1,7 levypalloa.

– Kun tietää millainen työmoraali hänellä on ja kuinka kovaa hän on kesällä harjoitellut, niin siinä mielessä se ei ole ollut yllätys. Kova työ tuottaa tulosta. Tiesimme, että viime kaudesta tulevan vaikea loukkaantumisen jälkeen. Tällä kaudella onnistumiset ovat ruokkineet myös lisää onnistumisia. Olen iloinen hänen puolestaan, Mirolybov kehaisee.

KTP jahtaa kauden avausvoittoaan seuraavan kerran keskiviikkona, kun se isännöi Karhuvuoressa Bisonsia.

Salttu Forsström