Euroliiga alkaa Petteri Koposen osalta perjantaina, kun Himki kohtaa hallitsevan Euroliigan mestari Real Madridin. Himkin lohko on kova, mutta Koponen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

Himki palasi takaisin Euroliigaan parin vuoden tauon jälkeen ja se joutuu heti kovaan testiin. Samaan alkulohkoon arvottiin Real Madridin lisäksi Fenerbahce, Punainen tähti, Bayern München sekä Strasbourg.

– On kivat fiilikset aloittaa Euroliiga. Ensimmäisenä vuotenani Himkissä pääsin pelaamaan Euroliigaa ja nyt parin vuoden tauon jälkeen taas. Se on Euroopan kovin liiga ja kaikki haluavat pelata siinä. Mikäs sen parempi kuin aloittaa pelit hallitsevaa mestaria vastaan kotona. Helpot pois ensin, Koponen naurahtaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Vaikka vastus on kova, niin Koponen on luottavainen Himkin mahdollisuuksiin.

– Lähdemme voittamaan jokaista kotipeliä ja sitten vieraista yritämme napata pari voittoa ja niiden pitäisi riittää jatkoon. Tavoitteena on päästä alkulohkosta jatkoon ja mielestäni meillä on siihen hyvät mahdollisuudet. Helppoa se ei tule olemaan, mutta ei sen pidäkään, kun pelataan Euroopan parasta sarjaa.

Koposella on allaan erinomainen kenraaliharjoitus, kun hän tykitti kovalla prosentilla 22 pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi kuusi syöttöä.

– Oli kiva pelifiilis ja tuli hyvin onnistumisia. Kroppa tuntui muutaman viikon jäljiltä hyvältä. Oli sellaista räjähtävyyttä mitä ei ehkä aiemmin ollut. Tuntui tosi hyvältä ja toivottavasti sama jatkuu perjantaina.

Koposen ja Himkin edesottamuksia päästään nauttimaan myös Suomessa, kun Viasat Sport esittää Koposen Euroliigan ottelut suorana lähetyksenä. Uutinen kantautui myös Moskovaan ja sai iloisen vastaanoton.

– Se on mielestäni loistava uutinen. Korista näkyy telkkarista aika vaihtelevasti Suomessa maaotteluita lukuun ottamatta ja on loistavaa, että Suomessa päästään näkemään kuinka kovatasoista korista Euroopassa pelataan. Jokaisella ottelulla on iso merkitys ja jokainen ottelu on ikään kuin kuoleman ottelu. Toivottavasti ihmiset löytävät ruudun ääreen, Petsku heittää.

Himkin ja Real Madridin välinen ottelu pelataan perjantaina kello 20.00 alkaen.

Salttu Forsström