Voittoputkessa seilaavan Kouvojen päävalmentaja: ”Meiltä löytyy vielä tosi paljon parannettavaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kouvot on aloittanut kautensa vakuuttavasti nappaamalla kolmesta ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa. Päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan joukkue ei ole vielä kuitenkaan esittänyt parastaan.

Kouvot sai joukkueensa lopulliset palaset kohdalleen vasta juuri kauden alla, kun Kyle Shiloh ja David Gonzalves liittyivät joukkueeseen noin viikko ennen sarjakauden avausta. Kouvot on kuitenkin päässyt jylläämään omilla aseillaan.

– Meiltä löytyy vielä tosi paljon parannettavaa. Isoin juttu on ollut se, että olemme saaneet pelitempon meidän näköiseksi, eli isojen possessioneiden peliksi. Se on näkynyt siinä, että meillä on riittänyt kolmannella ja neljännellä jaksolla enemmän jalkoja kuin vastustajalla.

– Negatiivisena asiana voi sanoa, että molemmissa vierasotteluissa vastustaja on tehnyt ensimmäisellä puoliajalla yli 50 pistettä ja siihen pitäisi saada jokin konsti keksittyä. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, kun ottaa huomioon vielä, että saimme Shilohin ja Gonzalvezin joukkueeseen vasta viikko ennen sarjan alkua, Lehtonen toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Kouvot oli edelliskerran tulessa keskiviikkona Lapualla ja perjantaina edessä on jo kova koitos Bisonsia. Harjoitteluun ei ole juuri jäänyt aikaa, joten aivan kaikkia taktisia asioita Lehtonen ei ole päässyt vielä ajamaan sisään.

– Ottelutahti on aika mielenkiintoinen, kun meillä oli ensin nopeassa tahdissa kaksi peliä ja sitten viikon vapaa, sitten taas kaksi peliä ja 12 päivän väli seuraavaan peliin. Olemme menneet vielä aika yksinkertaisesti ja vanhoilla hyväksi koetuilla keinoilla. Pidemmän tauon aikana pääsemme tuomaan hieman lisää asioita peliin. Sarjaohjelma on vaikea, kun meillä oli ensin pitkä vierasmatka Joensuun ja perään peli kotona ja nyt oli sama juttu, kun pelasimme keskiviikkona Lapualla ja tulimme kolmen, neljän aikoihin yöllä kotiin ja sitten perjantaina on vastassa Bisons, Lehtonen ihmettelee.

Lehtonen jysäytti Korisliigan suurimman uutispommin tällä viikolla, kun hän ilmoitti, ettei jatka kauden jälkeen enää Kouvojen päävalmentajana, vaan aikoo pitää sapattivapaata. Koripalloa hän ei kuitenkaan aio jättää, vaan aikoo palata takaisin lajin pariin myöhemmin.

– Ilman muuta, mutta ei ole mitään suunnitelmia vielä. Koris on kuitenkin elämäni perheen ulkopuolella ja varmasti tulen jatkamaan jossain roolissa jatkossakin, mutta katsotaan sitä sitten puolentoista vuoden päästä.

Lehtonen ei ole kuitenkaan vielä luonut suunnitelmia sapattivapaansa varalle.

– Ei ole minkäänlaista tietoa siitä, vaan keskitytään nyt vain ensin tähän kauteen. Normaali tapa toimiahan on kouluttaa itseään, että varmaan sitä sitten, Lehtonen heittää.

Salttu Forsström


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.