Kouvojen vieraaksi saapuu perjantaina Loimaan Bisons. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet liigakauden pelkillä voitoilla joten tämän ottelun jälkeen vain toinen joukkue jatkaa sarjaa tappioitta. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että kyseessä on alkukauden ehdoton huippuottelu.

Bisons on esiintynyt kotimaan parketilla kahdesti ja voittanut siis molemmat ottelunsa. Loimaalaisten käsittelyssä ovat kaatuneet vieraskentällä niin Seagulls (70-82) kuin KTP-Basket (65-75). Molemmat joukkueet ovatkin toistaiseksi voitoitta. Biisoneilla on, mikäli mahdollista, edellisiä kausia hurjempi ja laajempi pelaajisto. Tämä on kuitenkin tarpeen sillä viime kauden tapaan Bisons pelaa kahta täyttä korissarjaa – Korisliigaa ja VTB-liigaa.

Bisonsin Ilari Seppälä pelaa perjantaina ensimmäisen ottelunsa entistä pitkäaikaista seuraansa vastaan:

– Kausi on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin. Tiuhaan tahtiin on pelejä ollut, mutta siihen täytyy tottua, sillä niin se tulee olemaan koko kauden. Kaksi peliä VTB:tä on takana ja täytyy sanoa, että aika kovia joukkueita vastaan siellä pelataan. Peli on paljon fyysisempää kuin Korisliigassa ja virheistä rokotetaan joka kerta, Seppälä kertaa alkukauden otteluita Kouvojen sivuilla.

Kobrien kasvatti Seppälä siirtyi jo nuorena poikana Kouvoihin ja viihtyi Kouvolassa peräti kuuden vuoden ajan ennen kuin tänä kesänä vaihtoi Bisonsin leiriin. Seppälä odottaakin innolla paluuta tutulle areenalle.

– Kun Korisliigan otteluohjelma tuli, niin ensimmäisenä tarkastin, koska pelaamme Kouvolassa. Mahtavaa, että ensimmäinen reissu sinne tulee näin aikaisessa vaiheessa kautta. Innolla odotan, että pääsee taas kuluttamaan Mansikka-ahon korisukkia.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa puhtaalla pelillä. Seppälä ennakoi kovaa koitosta.

– Yhtään kokonaista peliä en Kouvoilta ole nähnyt, mutta kolme voittoa kolmesta pelistä kertoo jotain, eli ei sinne ihan huonoa joukkuetta ole tällekään kaudelle kerätty. Odotan näkeväni paljon tuttuja kasvoja katsomossa. Odotettavissa on tasokas ja tasainen matsi, eli katsojille on helppo päätös lähteä viettämään perjantai-iltaa Manskarille, Seppälä heittää.

Kouvot – Bisons perjantaina 16.10. klo 18:30 alkaen Mansikka-aholla.