Vilpas sai keskiviikkona kolmen ottelun vierasputken päätökseen. Saldona yksi voitto (KTP) ja kaksi tappiota (BC Nokia, Karhu). Nyt on edessä kaksi kotiottelua ja ensiksi Salohallin tiukat korit pääsee testaamaan Joensuun Kataja lauantaina kello 17:00. Katajalla on koossa kaksi voittoa (KTP 89-80, Pyrintö 69-87) ja yksi tappio (Kouvot 85-93).

Viime kaudella Kataja oli Vilppaalle ylivoimainen este ja voitot itärajalle 0-4 (75-82, 84-68, 55-82, 87-74). Kataja pokkasi kauden päätteeksi historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

Joensuulaiset mestaruuteen luotsannut Pekka Salminen vaihtoi maisemaa ja tilalle palkattiin tuttu mies, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala. Kokenut Toijala valmensi Kouvolassa 2005-2010 ja siirtyi Katajan peräsimeen 2010-2014. Välivuoden jälkeen Toijala on palannut tuttuihin maisemiin.

Levypallopelaaminen nousee taatusti isoon rooliin. Vilpas on ollut koko alkukauden vaikeuksissa korien alla ja sulkupeli on unohtunut liian usein. Vastakkain on kaksi liigan heikoimpiin kuuluvaa levypallojoukkuetta. Vain Kauhajoki on niiden takana.

– Kovin mahdollinen haaste, kun Suomen mestari tulee käymään. Teemu Rannikko pyörittää peliä ja joukkue hyökkää laajalla rintamalla. Meidän on nostettava puolustuksen intensiteetti ylös ja vaikeutettava Katajan pelinrakentelua. Meidän on päästävä määräämään pelin tempo, sillä puolenkentän pelissä olemme vaikeuksissa, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki pohtii seuran tiedotteessa.