Karhu lähti keskiviikon Kataja-kamppailuun latautuneena. Puolustava Korisliigan mestari Joensuun Kataja oli ensiminuuteista lähtien vastaantulija ja Karhu voitti ottelun selvin 100–69 (50–31) lukemin.

Karhun puolustaminen oli ratkaisuhetkillä tiivistä ja joukkue pääsikin riistojen sekä levypallojen jälkeen kiinni nopeisiin hyökkäyksiin. JD Weatherspoon (22/6) hallitsi ilmatilaa ja päättikin hyökkäyksiä näyttäviin donkkeihin. Lucas Troutman (8/2/3) puolusti Carson Desrosiersin pimentoon ja toimi viimeisenä lukkona kotijoukkueen korin alla. Lawrence Kinnard pelasi nyt toisen pelinsä Karhussa ja teki hieman vajaassa 16 minuutissa 16 pistettä. Koko Karhun joukkue pelasi hyvin, eikä peliin tullut notkahduksia erilaisista viisikoista huolimatta.

– Aloitimme hyvin ja kontrolloimme pelin tempoa, napsimme levypallot ja puolustimme joukkueena. Teimme asiat hyvin, joten voitimme hyvän joukkueen, joka on puolustava mestari. Ehkä se toi lataukseen hieman lisää virtaa, Karhun kapteeni Bojan Sarcevic aprikoi Karhun sivuilla.

Päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan joukkue löysi ekstralatauksen otteluun jatkoaikatappioon päättyneen Nokia-ottelun jälkeen.

– Nokia pelin jälkeen kaikki halusivat päästä näyttämään, että osaamme pelata ja voittaa. Kävimme läpi BC Nokia tappion videolta ja saimme nyt hyökkäyksiin tarpeeksi liikettä, sekä malttia hakea hyviä paikkoja.

– Nokialla toisella puoliajalla meillä oli liikaa hätäilyä ja heitonvalinnat olisivat voineet olla parempia. Muutin maanantaina treeniohjelmaa, jotta saamme Kinnardia paremmin mukaan peliimme. Jotkut ovat kritisoineet jenkkejämme, mutta nyt he ja koko joukkue todistivat, että osaavat pelata. Yritämme viedä tämän hyvän esityksen seuraavaan otteluun ja lähdemme kaatamaan Pyrintöä Pyynikillä, Toiviainen katso jo eteenpäin.