KTP aloittaa tämänsyksyiset europelinsä kotiottelulla Steveco Areenalla keskiviikkona. Vastaan asettuu vieras Puolasta, Rosa Radom. Saman alkulohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Türk Telekom Ankarasta Turkista ja KK Kumanovo Makedoniasta.

Kotkalaiset matkaavat Euroopan kentille nyt kolmantena peräkkäisenä vuonna. Kahdella ensimmäisellä kerralla kilpailu kantoi nimeä EuroChallenge. Nyt se on FIBA Europe Cup.

FIBA Europe Cup osuu keskelle tiivistahtista Korisliigaa, mutta se ei KTP:n leirissä kauhistuta. Niin KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström, päävalmentaja Anton Mirolybov kuin joukkueen kapteeni Michael Pounds nauttivat mielellään eurooppalaisia välipaloja.

– Kyllä europeleihin osallistuminen on perusteltua. Niistä on paljonkin hyötyä niin seuralle, pelaajille kuin valmentajille. Seuralle mukanaolo on osoitus omasta aktiivisuudesta, ja pelaajille näkyminen Euroopassa voi olla ponnahduslauta uralla eteenpäin. Näin se on sekä suomalaispelaajien että jenkkien kohdalla, Lindström tiivistää kotkalaisten sivuilla.

– Euro-otteluista on hyötyä myös pelillisesti. Nyt syksyllä ne edesauttavat joukkueen yhteenhitsautumista, ja keväällä kokemukset kovista vastustajista ovat varmasti eduksi, kun kotimaan sarjoissa ryhdytään pelaamaan sijoituksista, Lindström jatkaa.

Päävalmentaja Mirolybov on puheenjohtajan kanssa samoilla linjoilla.

– Ankarassa Turkissa meitä aivan varmasti odottaa kiihkeä kotiyleisö, ja todennäköisesti pommit paukkuvat niin pelihallin ulko- kuin sisäpuolella. Sen koettuaan kukaan tuskin säikkyy kotoisten sarjojen kannustushuutoja.

KTP:n tämänkertaista lohkoa Mirolybov pitää ”hemmetin kovana”, muttei lähde joukkueineen kisaan vain osallistumaan.

– Nyt kun muutama lohkokolmonenkin menee jatkoon, on jokainen ottelu ja pistekin tärkeä.

KTP sai viime Korisliigakaudella SM-pronssia, mutta Mirolybov heittää pöytään vertailun, jossa oma seura on mitalikolmikosta selkeästi ykkönen.

– KTP:lla on pitkät perinteet koripallossa ja toiminta on kattavaa. Tälläkin hetkellä meillä on kaikki ikäluokat mikroista A-junnuihin. Edustusjoukkueen portteja kolistelevat vielä kehittyvät nuoret divari-B:ssä. Tähän ketjuun kuuluu olennaisena osana, että kovia kansainvälisiä pelejä voi nähdä ja kokea myös oman seuran esittämänä, ja kaikki tajuavat, mikä pitkän tien päässä saattaa odottaa.

KTP:n kapteeni Pounds on jo Eurocup-konkari. Hänelle on listattu 14 EuroChallenge-ottelua kahdelta edelliseltä kaudelta.

– Meidän nuorille pelaajillemmehan tämä on jotain aivan uutta, mutta kyllä minäkin europeleistä sytyn. Ne ovat urheilijalle juhlahetkiä. On taas uskomattoman hienoa olla mukana.