Kataja aloittaa uuden FIBA Europe Cupin kohtaamalla bulgarialaisen BC Rislki Sportistin. Katajan päävalmentaja Jukka Toijalan mukaan vastaan asettuu kovan luokan vastus.

BC Rilski Sportist selvisi viime kaudella Bulgarian NBL-liigassa välieriin ja kansainvälisessä Balkanin liigassa finaaliin. Sen paras saavutus kotimaassaan on pronssimitali keväältä 2013. Balkanin liigassa joukkue juhli mestaruutta v. 2009.

FIBA:n sarjoihin seura on osallistunut kerran, kaudella 2013-14, jolloin se voitti EuroChallengessa yhden pelin.

Tämä kausi omassa NBL-liigassa on käynnistynyt yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Avausvoiton joukkue pelasi viime lauantaina, kun Spartak Pleven kaatui vieraskentällä 84-72 takamiestensä hyvän panoksen siivittämänä.

– Rilskillä on etenkin takakentällään taitavia kavereita, Toijala tietää tämän kauden joukkueesta.

Frank Turner on näppärä, pienikokoinen pelaaja, joka menee kovaa korille. Tekee pisteitä ja luo paikkoja muille. Tukenaan hänellä on 36-vuotias Yordan Bozov, joka on varmasti nähnyt ja kokenut Balkanilla aika lailla kaiken.

– Isoista pelaajista Tony Gugino pelaa enimmäkseen naama kohti koria, heittelee kaukaa. Rookie-sentteri Corey Petros pelaa sitten enemmän sisällä.

– Rilskin neljäs amerikkalaispelaaja Tristan Carey on mielenkiintoinen kaveri. Hän on todella hyvä urheilija, jolla on potentiaalia tulla kovaksi skoraajaksi, Toijala analysoi tulevaa vastustajaa Katajan sivuilla.

– Joukkueena entisen maajoukkuevalmentajan (Rosen Barchovski) ryhmä on tiukasti roolitettu ja jenkeillä on vapaudet tehdä juuri niitä asioita missä he ovat hyviä. Jos heillä on mahdollisuus juosta kenttää, niin sitten he juoksevat, muuten pelaavat rauhassa ”settiä”. Pelityylinsä muistuttaa jonkin verran romanialaisjoukkueiden pelityyliä. Me tulemme keskittymään ennen kaikkea ”pointtinsa” puolustamiseen.

Tony Gugino ei pelannut Bulgarian liigan ottelussa sunnuntaina – poissaolonsa syytä ei ole uutisoitu. Kataja-pelaajisto on terveenä lukuun ottamatta Tommi Huolilaa, joka loukkasi jalkaansa lauantaina Korisliiga-väännössä BC Nokiaa vastaan sen verran, että joutui jättämään pelin kesken.

– Tommi pystyi kävelemään Areenalta omin voimin, joten voi olla, että mistään vakavasta ei ole kysymys. Toivomme todella, että hän pystyisi pelaamaan keskiviikkona, varmuutta tästä ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole, ”Toikka” kertoo.