KTP:n avausvastustaja puolalainen Rosa Radom on ensimmäistä kertaa eurokentillä, kun se aloittaa eurotaipaleensa kotkalaisten vieraana FIBA Europe Cupissa.

Rosa Radomin päävalmentaja Wojciech Kaminski povaa joukkueelleen vaikeaa iltapuhdetta keskiviikkoillan.

– Olemme ensi kertaa mukana Euroopan kentillä, joukkueeni on nuori ja kokematon eikä kauden alku omassa TBL-liigassamme ole alkanut kovin lupaavasti, selvittää Kaminski KTP:n sivuilla.

Rosa hävisi kauden alkajaisiksi ensin niukasti Wroclawille (75-79) ja Wloclanekille (89-92), mutta Gdyniasta (64-61) ja Ostrowista (77-65) Radom otti sitten jo voitot.

Kaminski toi joukkonsa Kotkan tiistaina myöhäisillan hämyssä. Varsovan lento oli Helsinki-Vantaalla vasta kahdeksan jälkeen, eikä joukkue ennättänyt enää ottamaan tuntumaa Steveco Areenaan. Yleensä KTP:n cup-vieraat ovat saapuneet maisemiin hyvissä ajoin, ja jotkut ovat jopa vaatineet harjoitusajan Karhuvuoresta suljetuin ovin.

Kaminski on opiskellut KTP:n pelitapaa yhden Korisliigatallenteen pohjalta. Sieltä hän bongasi itselleen yhden tutun kasvon, Sefton Barrettin, jonka muisti pelanneen joskus Ranskassa.

– Tiedän ja näin sen itsekin, että Kotkan kausi on alkanut takkuillen. Sen kyllä huomasin, että joukkueesta löytyy taitoa ja vaarallisuutta, kunhan KTP saa yhteispelin toimimaan.

Valmentaja Kaminskilla on pelaajatausta ja hän on kohdannut joskus takavuosina Hongan Espoossa.