Pyrinnön legendaksi itsensä pelannut Damon Williams ei näytä ikääntymisen merkkejä, kun joulukuussa 42 vuotta täyttävä laituri tehtailee illasta toiseen kovia tehoja. Ilkka Palviainen myöntää olevansa helpottunut Williamsin pelaavan omassa joukkueessaan.

Williams pelasi ensimmäisen kautensa Suomessa jo kaudella 1999-2000, jonka jälkeen hän vietti usean vuoden ulkomailla ennen kuin palasi takaisin Suomeen vuonna 2007. Koko Suomessa pelaamansa ajan Williams on kuulunut sarjan ehdottomasti parhaimpiin pelaajiin eikä tämäkään kausi ole tehnyt siinä poikkeusta. Parhaana osoituksena edellisottelussa Seagullsia vastaan heitetyt hurjat 38 pistettä.

– Päivittäin hänen tekemisensä on hyvällä tasolla. Edellisellä kerralla hänen piti näkyä pistetilastossa ja hän teki sen. Meillä on muitakin pelaajia, jotka voivat peleissä tehdä isoja pistemääriä ja viimeksi se oli Damon, Palviainen kertoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Palviainen tuli täksi kaudeksi Pyrinnön päävalmentajaksi Lahdesta ja pääsee ensimmäistä kertaa olemaan pelaajan kanssa samalla puolella.

– Tätä olen käynyt läpi omassa mielessänikin. On huomattavasti helpompaa monessakin mielessä, että hän pelaa omassa joukkueessa, Palviainen heittää.

Williams ja Pyrintö ovat seuraavan kerran tositoimissa keskiviikkona, kun Pyrintö isännöi Seagullsia.

Salttu Forsström