Kouvolan seurakunta ja Kouvot tekevät tulevana sunnuntaina hyväntekeväisyystempauksen Kouvojen junioriturnauksen jälkeen.

Turnauksesta yli jäänyt ruoka jaetaan sitä tarvitseville Lehdokin seurakuntakodissa.

— Ensi sijassa ruuan jakelu on suunnattu vähävaraisille. Mutta koska ruokaa tulee todennäköisesti paljon, kuka vain voi tulla hakemaan ruokaa Lehdokin seurakuntakodista, kertoo Kouvolan seurakunnan diakoniatyön johtaja Eija Grönvall Kouvolan Sanomissa.

Ruokaa on jaossa sunnuntaina 15.11. kello 16—18. Ajatus on peruja viime vuodelta, jolloin turnauksen osallistujilta jäi ruokaa yli jopa 700 annosta.

Toive on, että ruoanhakijoilla olisi mukana omat astiat. Tarjolla on makaronilaatikkoa, vihersalaattia ja leivät ja juomat.

— Yhteisen ruokailun järjestäminen oli yksi visio, mutta jouduimme luopumaan siitä. Vastaan tulivat erilaiset määräykset ja lait sekä ongelmat ruuan lämmittämisenkin suhteen, Grönvall sanoo.

Kouvot-turnausviikonloppuna tehdään aamu- ja iltapalat ja päivä- ja iltaruokailut päivittäin 1 500 hengelle.

— On hienoa, että Kouvolan seurakunta järjestää ruuan jakelun ja voimme näin auttaa. Toivottavasti myös lapsiperheitä tulee paikalle Lehdokin seurakuntakotiin, tarjollahan on monen lapsen herkkuruokaa, sanoo Ira Pasi Kouvoista.