Loimaan Bisonsin taival Itä-Euroopan VTB-liigassa sai jatkoa lauantaina, kun Pietarin Zenit vieraili Loimaan liikuntahallilla. Zenit osoittautui kotiyleisön suureksi harmiksi kuitenkin tällä kertaa liian kovaksi vastukseksi, eikä Bisons pystynyt päätösjaksolla enää kamppailemaan voitosta Zenitin vyöryessä 83-62 (42-34) –vierasvoittoon.

Loimaan liikuntahallin normaalia vaatimattomampi, 547-henkinen yleisö joutui harmikseen todistamaan lauantaina, miten pitkä matka Bisonsin ”tavallisesta päivästä” on kovan luokan eurooppalaisen koripallojoukkueen tavalliseen päivään.

Ottelun alkupuolella vielä tasaisesti vierailijoiden kanssa kamppaillut biisonilauma joutui toisella kymmenminuuttisella jo ongelmiin Zenitin tiukentuneen puolustuksen kanssa, vierailijoiden jauhaessa toisessa päässä hyökkäystään tappavan tehokkaalla rutiinilla. Vierailijoiden 42-34 –puoliaikajohto jätti kuitenkin oven vielä raolleen Bisonsin voittomahdollisuuksille.

Puoliajalta kotijoukkue palasi pirteällä jalalla, mutta Zenitin rutiinitaso osoittautui vierasvoiton arvoiseksi. Bisons käväisi vielä neljän pisteen päässä pietarilaisista, mutta tuon lähemmäksi ei eroa onnistunut kuromaan. Kolmannen jakson jälkeen ero oli puoliajalta tuttu kahdeksan pistettä, mutta päätösjakso oli Zenitin näytöstä. Zenit vei ottelun päättäneen neljänneksen lukemin 21-8, ja pääsi täten kotimatkalle 83-62 –vierasvoitto takataskussaan.

Zenitin tehokkaimpina esiintyivät lauantain koitoksessa takamies Artem Vikhrov (21 pistettä/4 levypalloa/5 syöttöä) ja amerikkalaissentteri Kyle Landry (17/7).

Bisonsin riveistä vakuuttavinta jälkeä tekivät 34 minuuttia urakoinut Martin Zeno, joka pussitti 14 pistettä ja jakoi neljä koriin johtanutta syöttöä, sekä 15 pistettä heittänyt Tuukka Kotti.

Lähde: Basket.fi