Loimaan liikuntahallilla ei ole viikonloppuna hetken rauhaa, sillä Bisons pelaa kotiareenallaan tänä viikonloppuna kumpanakin päivänä.

Tänään lauantaina Biisoneita kiusaa VTB-liigan kärkinimi Zenit ja sunnuntaina kamppaillaan Korisliigan kakkospallista Lokkiparven kanssa.

Zenit johtaa VTB-liigaa puhtaalla pelillä. Se on voittanut kaikki tähänastisesta viidestä ottelustaan. Itse asiassa sarjakakkosena oleva Nymburk on voittanut jo kuusi ottelua, mutta koska sillä on tilillään yksi tappio, on Zenit täydellisellä voittoprosentillaan edellä.

Zenitillä, kuten kaikilla VTB-joukkueilla, riittää laadukasta pelaajamateriaalia. Heidän pistepörssiään johtaa yhdysvaltalainen Ryan Toolson 19,8 pisteen keskiarvolla. Tuolla lukemalla hän sijoittuu sarjan neljänneksi. Toolson edusti kahtena edelliskautena Unicaja Málagaa, espanjalaista Euroliiga-joukkueetta. Liekö Toolsonilla jotain vaivaa, sillä hän ei pelannut lainkaan Avtodoria vastaan viime viikonloppuna.

Pietarilaisten levypallojen kärkinimi on kanadalainen Kyle Landry. Landry palloili jo viime kaudella Zenitin riveissä. Suomalaiset muistanevat hänet HK Areenalla pelatun ottelun jälkeisistä lausunnoista, joissa hän tunnustautui turkulaiskiekkoilija Marko Kiprusoffin faniksi.

Tuttu kasvo on myös latvialainen Janis Timma. Viime kaudella kotimaansa lippulaivaa, VEF Riikaa, edustanut laituri otti tälle kaudelle suunnaksi Pietarin sykkeen. Vaihto lienee kannattanut, sillä räjähtävästä nopeudestaan tuttu latvialainen on tässä kuussa tehojensa puolesta VTB:n tähdistökentällisessä.

Yhdysvaltalainen takamies Zabian Dowdell upottaa pietarilaisista ottelua kohden eniten kakkosia. Hänellä tosin on myös joukkueestaan eniten kakkosten yrityksiä, mikä laskee miehen heittoprosenttia. Dowdell tuntee sekä itä- että länsieurooppalaisen koripalloilun salat, sillä hän on edustanut muun muassa Gran Canariaa, Unicaja Málagaa, Jenisei Krasnojarskia ja Lietuvos Rytasia. On sanomattakin selvää, että Bisonsilla on edessään valtava urakka, jotta voitto irtoaisi. Kotihallissa kaikki on kuitenkin mahdollista. Huojentavaa on tietää, että loukkaantumisten ei pitäisi pahemmin vaivata kotijoukkuetta.

Bisons ja Zenit kohtaavat tänään lauantaina klo 16 Loimaalla.