Kouvot kulki Korisliigan alusta voitosta voittoon kahdeksan pelin verran, kunnes Kauhajoen Karhu tuli ja katkaisi viime pelissä joukkueen voittoputken. Joukkue ei kuitenkaan märehdi avaustappiotaan, vaan katsoo jo eteenpäin kapteeni Ville Kauniston mukaan.

– Nyt se tappio on tullut ja nyt mitataan joukkueen henkinen puoli, miten me reagoidaan tappioon. Tämä on oikeastaan aika mielenkiintoista. Ei tämä joukkue yhdestä tappiosta lannistu vaan meillä on jo katse suunnattu eteenpäin, Kaunisto sanoo seuran verkkosivuilla.

Tänään Kouvojen vieraaksi saapuu hallitseva mestari Joensuun Kataja.

– Kataja näyttää päässeen tasolleen viimeisissä euro-peleissään. Hieno joukkue, joka levittää kenttää hyvin ja isot pelaajat rullaavat renkaalle Rannikon syöttöjen toivossa. Meillä alkaa vihdoin tiukempi pelitahti ja seuraavat vastustajat ovat selkeästi sarjan kärkeä. Kaamoksen saapuessa kaksi peliä viikossa on parasta, mitä pelaaja voi toivoa. Rannikon pelinteon hidastaminen, reagointi close-out tilanteissa ja tempon nosto pääteemoina, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo.