Matti Nuutisen Arkadikos voitti Kreikan pääsarjassa Apollon Patrasin 56-76 (25-39) Susijengi-laiturin heittäessä 11 pistettä. Gerald Lee juniorin Steaua Bukarest nappasi myös voiton, kun bukarestilaiset selättivät BCM U Pitestin kotikentällään 78-65 (35-31). Jamar Wilsonin Partizan voitti Adrianmeren liigassa jännittävien vaiheiden jälkeen slovenialaisen Sentjurin.

Arkadikos veti Apollonilta maton alta avausneljänneksestä lähtien, kun se keräsi yhdeksän pisteen johdon ensimmäiseen kymppiin. Arkadikos kasvatti johtoaan tasaisesti ja päätösneljännes jäi kuriositeetiksi.

Nuutinen ansaitsi peliaikaa 30 minuuttia, minä aikana hän nakutti kaaren takaa kolme kolmesta ja pussitti vapaaheittonsa puhtaasti 2/2. Nuutinen haki myös yhden levypallon ja yhden riiston.

Arkadikoksen muut tehomiehet olivat Anthony Ireland (18/1), Fotios Lampropoulos (13/3) ja Eufthimios Gatsopoulos (10/6). Apollonin pistekärki oli Dimitris Verginis (14/2).

Pitesti pysyi kolme neljännestä iskuetäisyydellä Leen Steaua Bukarestia vastaan, mutta bukarestilaiset viimeistelivät voiton viemällä päätösneljänneksen 26-20. Steauan puolustus piti läpi ottelun Pitestin (2p 13/39 33%) heittopaikat haastettuina.

Joukkueensa aloitusviisikkoon kuulunut Lee kärsi virhevaikeuksista, mutta heitti 17 minuutissa 9 pistettä ja taisteli kolme hyökkäyslevypalloa. Bukarestin tehokaksikon muodosti Titus Nicoara (19/5) ja Wilburn Amis (16/10).

Pitestiltä onnistuivat Maksym Pustozvonov (19/1) ja Vyacheslav Bobrov (18/11/4 syöttöä).

Adrianmeren liigassa KK Sentjur kiri vielä viimeiselle minuutille kahden pisteen päähän 83-81, mutta Jamar Wilsonin Partizan oli tarkka vapaaheittoviivalta ja piti sarjapisteet loppunumeroin 89-85 (39-42).

Wilson heitti 13 minuutissa 2 pistettä, haki yhden levypallon ja jakoi 2 syöttöä. Partizanilta eniten pisteitä teki Petar Aranitovic (14/4). Sentjurin selkeä ykkönen oli Sandi Cebular, joka pussitti 29 pistettä.

Anton Odabasin Denizli Basket nappasi myös voiton Turkin kakkosliigassa, kun joukkue kaatoi Balikesirin vieraissa 70-76 (37-28). Denizlin heikko toinen neljännes meinasi kostautua, mutta Denizli ryhdistäytyi vieden toisen puoliajan selkeästi.

Odabasi sai säästeliäästi peliminuutteja kirjauttaen yhden levypallon reilussa neljässä minuutissa. Denizliltä Kenny Boynton nakutti 26 pistettä, haki 4 levypalloa ja jakoi 7 syöttöä. Balikesiriltä Darryl Thompson (20/3/3 syöttöä) erottui edukseen.

Lassi Tuovin ja Erik Murphyn Besiktas kärsi sydäntä särkevän tappion Royal Hali Gaziantepille 80-78 (44-37). Besiktas veti itsensä päätösneljännekselle 48-58-johtoon, mutta Gaziantep juoksi ohitse päätösneljänneksellä ja voitto jäi korin päähän.

Murphy sai peliaikaa 35 minuuttia heittäen 7 pistettä ja hakien 6 levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Besiktasin pistehai oli Nate Wolters (20/4/4 syöttöä), kun taas Gaziantepiltä onnistui Andrew Rautins (22/7).

Roope Ahosen Kolossos Rodou joutui Kreikan liigassa päätösneljänneksellä Lavrion myllyyn, kun vierasjoukkue Lavrio vei viimeisen neljänneksen 11-24 myötä sarjapisteet mukanaan numeroin 61-72 (30-36).

Joukkueensa aloitusviisikkoon kuulunut Ahonen (2/1/5 syöttöä) tuskaili heittonsa kanssa (2p 0/4, 3p 0/3) heittäen ainoat pisteensä vapaaheittoviivalta. Kolossokselta Giannoulis Larentzakis ja Will Davis heittivät 13 pistettä mieheen. Lavriolta taas Zamal Nixon ja Ousman Krubally nakkasivat kumpikin 15 pistettä.

Lähde: Basket.fi.