KTP tarjosi kannattajilleen harvinaista herkkua, kun se kaatoi makedonialaisen Kumanovon 88-82 (52-42) FIBA Europe Cupin ottelussa Steveco Areenalla tiistai-iltana.

Voitto oli kotkalaisille kauden ensimmäinen kotisalissa ja vasta toinen koko syksynä Korisliigan kamppailutkin mukaan lukien. Sen ainoan kerran tätä ennen KTP on päässyt juhlimaan tasan kuukausi sitten, kun Seagulls meni nurin liigapelissä Töölön Kisahallissa.

Europe Cupissa KTP:n voitto jää vailla merkitystä, sillä tiistai-iltaisen tempun uusiminen viikon kuluttua turkkilaista Turk Telekomia vastaan ei sekään enää riittäisi viemään kotkalaisia jatkoon.

KTP:n voiton arvoa nostaa kuitenkin se, että Kumanovo taisteli eiliseen asti alkulohkon jatkopaikasta. Nyt se on todennäköisesti mennyttä tai ainakin kovin ohuen langan varassa.

Turk Telekom ja puolalainen Rosa Radom ovat KTP:n lohkosta varmat jatkajat. Myös muutamalle parhaalle lohkokolmoselle on luvassa cup-pelejä kevääksi. Kumanovon häviävän pieni mahdollisuus on siinä, että se voittaa Rosa Radomin kotonaan viikon kuluttua – eikä sekään välttämättä riitä.

KTP:n esitys oli tasapainoinen lähes koko ottelun ajan. Sen ainoan kerran ote oli karata toisen jakson alussa, kun Kumanovo vei ensimmäisen minuutin 8-0. Vieraat tykittivät kaaren takaa tuhoisasti kolmosia, ja jo kolmen minuutin jälkeen Kumanovo tuli tasoihin (55-55).

Anton Mirolybovin aikalisä vei kuitenkin terän vastustajan rynnistykseltä ja antoi omille hetken aikaa miettiä, kuinka mukavaa on olla pelissä kuskin paikalla.

Kumanovo sinnitteli tasalukemissa vielä kolmannen neljänneksen lopussa (64-64), mutta päätösneljännes oli sitten järkevästi pelanneen kotijoukkueen.

Viimeisellä kympillä Lamb Autrey teki sitä, mitä häneltä on odotettu koko syksyn. Vahvalla henkilökohtaisella panoksellaan hän oli yksi voiton pääarkkitehdeistä. 25 pisteestään Autrey heitti yhdeksän viiden viimeisen minuutin aikana.

KTP voitti levypallot 38-31 syyllistyi lopulta ”vain” 12 menetykseen, kun kauden ”ennätys” on 24.