Susijengin kapteenilla vahva kauden alku Ludwigsburgissa – ”Olemme uskoneet itseemme”

© Kuva: Juha Tamminen

Shawn Huffin Ludwigsburg on aloittanut kautensa vahvasti sekä Bundesliigassa että Eurocupissa. Bundesliigassa joukkue on tällä hetkellä toisena ja Eurocupissa se taistelee lohkovoitosta.

Huff on syystäkin tyytyväinen joukkueensa kauden alkuun.

– Kausi on alkanut tosi hyvin. Meillä on ollut paljon tiukkoja pelejä, mutta meillä on vasta yksi tappio Bundesliigassa ja kaksi Eurocupissa.

Viime kaudella Ludwigsburg selvitti tiensä pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena ja noutaja tuli heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tällä kaudella joukkue on ottanut kuitenkin harppauksia eteenpäin.

– Olemme uskoneet itseemme. Olemme pystyneet nopeasti löytymään yhteisen rytmin. Meillä on paljon uusia pelaajia, mutta yhteinen sävel on löytynyt nopeasti. Vaikkemme ole aina pelanneet parasta peliämme, niin olemme pystyneet ottamaan voittoja.

Huff tuli viime kaudella pääosin vaihdosta kentälle, mutta tällä kaudella hän on ollut tuttu mies myös aloitusviisikossa. Kolmatta vuottaan Ludwigsburgissa pelaava laituri on kuulunut koko ajan joukkueensa luottopelaajiin, mutta tällä kaudella joukkueesta löytyy ratkaisijoita leveältä rintamalta.

– Pelaamme laajemmalla materiaalilla kuin aiemmin. Eri peleissä on ollut eri onnistujia, keskimäärin 7,6 pistettä Bundesliigassa pussittanut Susijengin kapteeni kertoo.

Bundesliiga jää usein hohdokkaampien ja rahakkaampien liigojen, kuten VTB:n, Espanjan, Turkin ja Kreikan varjoon, mutta korissivusto EuroHoops rankkasi Bundesliigan ennen kauden alkua Euroopan neljänneksi kovimmaksi sarjaksi.

– En näistä rankingeista tiedä, mutta mitä omasta puolestani voin sanoa, niin Bundesliigassa pelataan joka ottelussa kovaa. Joukkueita on laajalla rintamalla ja joka viikko pienemmät joukkueet pystyvät hätistelemään isompia. Helppoja pelejä täällä ei ole yhtään.

Viimeisten vuosien aikana Bundesliiga on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Sekä organisaatiot että seurat ovat ammattimaistuneet ja eurokentillä pelaa tällä hetkellä kahdeksan joukkuetta.

– Bundesliiga on muuttunut paljon ammattimaisemmaksi. Salit ja puitteet ovat hyvässä kunnossa ja taustat ovat myös kunnossa. Taustoja on yritetty parantaa ja ammattimaistamaan koko ajan ja sitä kautta myös parempia pelaajia tulee koko ajan sarjaan.

Eurooppalaisessa koripallossa on usein ikäviä sivupiirteitä, kun palkat ovat myöhässä ja saattavat jäädä kokonaan saamatta. Saksassa tilanne on kuitenkin Huffin mukaan hieman parempi.

– Kyllä sitä sattuu täälläkin, mutta ehkä hieman harvemmin ja ne saadaan aika nopeasti kiinni. Ne asiat ovat täällä tarkassa seurannassa ja niistä rokotetaan aika kovaa muun muassa pistemenetyksillä, jos asiat eivät ole kunnossa, valottaa Huff.

Salttu Forsström


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.