KTP:n taival tämänvuotisessa FIBA Europe Cupissa on ohitse. Joukkue hävisi viimeisessä kamppailussa kivikovalle turkkilaiselle Turk Telekomille 97-72 (48-34) Steveco Areenalla tiistaina.

KTP:n saldoksi jäi kuudesta ottelusta yksi voitto ja viisi tappiota. Turk Telekom voitti lohkonsa, ja seuraa jatkopeleihin sille tekee puolalainen Rosa Radom.

Peli näytti itse asiassa taputellulta jo viiden minuutin jälkeen. KTP ei löytänyt tietä vieraiden korille, kun taas toisessa päässä kenttää 208-senttinen jenkkikolossi Eric Buckner murjoi Turk Telekomin 12 ensimmäisestä pisteestä 10.

KTP ahdinkoa kesti pitkälle jakson jälkipuoliskolle. Turkkilaiset johtivat jo 21-2, kun kotijoukkue onnistui tekemään ensimmäisen pelitilannekorinsa. Ensimmäiseen taukoon mennessä (13-29) KTP:kin sai pelinsä jonkinlaiseen kuosiin, ja sitä hyvää jatkui koko toinen ja kolmas neljännes. Kotijoukkue itse asiassa voitti kaksi keskimmäistä 10-minuuttista (21-19 ja 26-25), mutta päätösjaksolla tuli sitten noutaja.

– Bensa vain yksinkertaisesti loppui, tunnusti hyvän ottelun pelannut Kotkan takamies Joonas Lehtoranta kotkalaisten sivuilla.

KTP:n nousu aina kuuden pisteen päähän (52-58) kolmannen neljänneksen puolivälissä oli seurausta ennen muuta hyvästä puolustuspelistä.

– Panimme painetta vastustajan pallolliseen pelaajaan, saimme riistoja ja juoksimme nopeita koreja, selvitti Lehtoranta takaa-ajovaihetta.

KTP:n kiri hämmensi myös Turk Telekomin kakkosvalmentaja Samir Seleskovicin.

– KTP taisteli tuossa vaiheessa hyvin, kehui vierasluotsi.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joihinkin pelin osa-alueisiin.

– Kun tilanne tässä kilpailussa oli mikä oli, ei tämä peli ollut se, johon olisi pantu kaikki likoon. Toisen ja kolmannen jakson intensiteettimme oli kuitenkin jotain sellaista, jonka haluaisin seuraavan mukana Korisliigaan.

Kotimaan sarjassa tulee jo heti perjantaina vastaan Seagulls Helsingistä, jonka KTP on ainoana liigassa voittanut.

– Vastus on kova, sillä Seagulls on päässyt hyvään rytmiin sen jälkeen, kun se hävisi meille, totesi Mirolybov.

Kotkan koutsi niputti vielä tiiviisti Eurocup-kokemukset.

– Yksi voitto ja viisi tappiota eli sama saldo kuin viime vuonna. Rankka kolmen viikon matkustaminen ja siihen vielä liigapelit päälle oli joukkueelle vaativa ajanjakso sekä henkisesti että fyysisesti, kun kaiken lisäksi oma peli oli sekaisin. Jos tätä europelien kovuutta saadaan siirrettyä kotimaan peleihin, olemme me matkalta jotain saavuttaneetkin.