Vilpas hakee kolmatta peräkkäistä kotivoittoa, kun se isännöi Kobria. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä, joten mielenkiintoinen ottelu on odotettavissa.

Vilpas on järjestänyt viime kotipelissään makoisia hetkiä kannattajilleen. Karhua vastaan vajaa kuukausi sitten ottelu ratkesi Doug Wigginsin viime hetken kolmosella Karhun vastauksen jäädessä kiinni korirenkaan ja levyn väliin. Pari viikkoa sitten Vilpas esitti kauden parasta peliään kaatamalla BC Nokian 30 pisteellä. Marraskuu oli joukkueelle leppoisa, sillä ohjelmaan mahtui vain neljä ottelua. Vieraskentiltä ei jäänyt mitään käteen, sillä Pyrintö oli Pyynikillä 13 pistettä parempi ja viime sunnuntaina Kataja ei jättänyt jossiteltavaa. Se voitti Areenalla 89-71.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Lapualla ja Vilpas haki lokakuussa riemuisan vierasvoiton 92-94. Kobrat juhli korin alla suvereenisesti (pisteet kakkosista 58-34) ja dominoi levypalloissa (59-33), mutta Vilpas tykitti kaaren takaa 30 pistettä enemmän ja otti arvokkaat vieraspisteet. Darryl Partin (19) pelasi kauden parhaan pelinsä ja alkuverryttelyssä selkänsä telonut Cavell Johnson (17) nousi toisella puoliajalla vahvasti esiin. Lapuan peliin vaikutti liigan pisteykkösen Lamont Jonesin (0/4) loukkaantuminen. Kun Darien Brothersille (22/4) sattui huonompi päivä kolmoskaarella, Kobrien peli jäi liikaa Damen Bell-Holterin (28/20) vahvoille hartioille.

– Lapualla on erinomainen vahvistusnelikko. Jones ja Brothers ovat ehkä sarjan vaarallisimpia takakentän scoraajia. Bell-Holter ja Morris on taas fyysinen ja taitava kaksikko etukentällä. Joukkue on voittanut kaksi peliä putkeen ja on hyvässä vireessä. Lapualla hävisimme levypallot pystyyn ja siihen on saatava parannus. Muita tärkeitä asioita ovat yksi-vastaan-yksi puolustaminen sekä ulkona että sisällä. Pyrimme kontrolloimaan pelin tempoa, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki pohtii ottelun ennakkoasetelmia joukkueen sivuilla.