Vilppaan ja Korikobrien ensimmäinen jakso perjantaina oli tasoltaan parasta mitä Salohallissa on tällä kaudella nähty.

Molemmat joukkueet intoutuivat huippusuorituksiin ja koreja tehtailtiin liukuhihnalta. Reilussa kolmessa minuutissa Vilpas johti 13-9 ja Salohallin kovien korien maine joutui kyseenalaiseksi.

Vilpas upotti kakkosensa peräti 81,2% tarkkuudella eikä Lapuankaan suoritukseen jää moitittavaa – kakkoset 60,0% ja kolmoset 57,1%.

Monyea Pratt (9) ei heittänyt kertaakaan ohi ja Vilppaan faniryhmän ”suosikiksi” noussut Lamont Jones tykitti 12 pinnaa.

Vilpas voitti neljästä jaksosta kolme, mutta silti pisteet matkasivat Pohjanmaalle numeroin 82-84. Toinen kymppi oli salolaisittain sysimusta. Huikean avausjakson jälkeen se jäätyi täydellisesti hyökkäyspäässä.

Seitsemässä minuutissa syntyi vaivaiset kuusi pistettä ja pitkälle tauolle mentäessä kaikki kahdeksan kolmosta olivat menneet harakoille. Kun ”Momo” Jones jatkoi äänekkäiden vikingsfanien kiusaamista, Lapauan taukojohto kasvoi lukemiin 40-49. Jones kokosi 23 pistettä ja Panu Peltokangas kolmella kolmosellaan yhdeksän.

Kaksi viimeistä jaksoa Vilpas voitti kahdella ja viidellä pisteellä, mutta lopullinen ratkaisu kallistui vieraiden puolelle.

Päätösjakso oli kuin parhaasta jännitysleffasta. Cavell Johnson lensi suihkuun vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua (66-71), mutta se ei kotijoukkuetta masentanut. Päätöskympin puolivälissä Doug Wiggins nosti Vilppaan (ainoalla) onnistuneella kolmosella Lapuan kantaan 71-73, otti perään riiston ja tarjoili Monyea Prattille alley-oopin (76-77). Juho Nenosen vaparilla tilanne tasoittui 77-77.

Brothersin kakkosella Lapua nousi taas 77-79 johtoon. Vilppaan aikalisän jälkeen Pratt nosti hyökkäyslevystä Vilppaan tasoihin (1:02) ja vei bonusvaparilla kotijoukot 82-81 johtoon. Kun Jones otti hyökkäyspäässä viidennen virheensä, peli näytti kääntyvät Vilppaalle.

Wiggins menetti kuitenkin pallon (0:23) ja Kobrille jäi aikaa yhteen hyökkäykseen. Vilpas pisti painetta Aubrey Conerlyyn, mutta ex-viikinki löysi Brothersin vapaana kaaren takaa ja Lapua siirtyi 82-84 johtoon. Vilppaalle jäi aikaa 6,8 sekuntia voittoheittoon, mutta Wiggins menetti huonosta asemasta pallon ja heittoa ei Vilpas päässyt enää yrittämään.

TILASTOT

Vilpas: Doug Wiggins 23/3/4s, Monyea Pratt 22/11, Austin Dufault 19/5, Cavell Johnson 12/1, Juho Nenonen 6/7, Ilmari Kallio 0/2, Ville Hänninen 0/2, Sami Ikävalko 0/1. 1p 75,0%, 2p 63,0%, 3p 7,1%. Levypallot 35.
Kobrat: Lamont Jones 31/4, Dom Morris 16/13, Darien Brothers 14/5, Panu Peltokangas 9/1, Damen Bell-Holter 8/6, Tuomas Viertola 6/1, Aubrey Conerly 0/1. 1p 72,2%, 2p 51,2%, 3p 40,0%. Levypallot 34.

Lähde: Vilpasvikings.fi