Joensuun Kataja isännöi Kouvolan Kouvoja sunnuntain ainoassa Korisliigan ottelussa.

Kouvot reissaa sunnuntaina Itä-Suomeen haastamaan hallitsevan mestarin Joensuun Katajan. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin jo kahdesti tällä kaudella, molempien ottelujen päättyessä vierasvoittoihin. Ennen sunnuntaita voitot ovat siis tasan.

Kouvot on voittanut kauden seitsemästä vierasottelustaan hienosti viisi ja Kataja viidestä kotiottelustaan neljä. Joukkueiden kuntokäyrät ovat kuitenkin päinvastaiset. Kouvot on onnistunut voittamaan viidestä viimeisestä ottelustaan vain yhden, tosin senkin vieraissa. Kataja on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Kataja on kolmen ottelun voittoputkessa ja Kouvot kahden ottelun tappioputkessa. Sarjataulukossa Kouvot jatkaa edelleen piikkipaikalla ja Katajan sijoitus on neljäs. Joensuulaiset ovat tosin pelanneet kolme ottelua Kouvoja vähemmän.

– Itsenäisyyspäivänä Areenalla huippuottelu luvassa. Kouvot tulee vastaan jo kolmannen kerran ja odotettavissa on varmasti kiivas ja hyvätasoinen ottelu. Molemmilla on paljon hyökkäyspään taitoa ja osaamista, joten voiton kannalta merkittäviä asioita ovat levypallopelaaminen ja pallosta huolehtiminen. Se kumpi onnistuu omassa puolustuspelaamisessaan on lähempänä voittoa, sanoo Katajan päävalmentaja Jukka Toijala Kouvojen sivuilla.

Kataja on jälleen onnistunut hyvin ulkomaalaisvalinnoissaan. Avausviisikko Teemu Rannikko (13.1/2.5/8.0s) – Trevis Simpson (14.9/3.9/2.6s) – Lamayn Wilson (16.4/3.8) – Thomas Scrubb (13.9/9.4/1.5r) – Carson Desrosiers (9.5/6.1/1.6t) on kovaa valuuttaa ja heittävät yhteensä 68 pistettä ottelua kohden. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa hyökkäyksen perusta. Viisikon lisäksi tehoista vastaavat pääosin Tommi Huolila (5.8/3.7), Petri Virtanen (5.8/0.6), Marius van Andringa (4.3/0.8) ja Jesse Niemi (2.7/1.0).

– Kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Katajalla on ollut hienoja esityksiä fiba-cupissa. Meillä on nihkeä ottelu alla. Odotan selkeätä intensiteetin nostoa joukkueeltani. Joka ilta ei heitto uppoa, mutta yleisilmeen ja irtopalloista tappelemisen tason pitäisi olla vakio. Nyt toki heitonkin pitää upota, koska 90 plus pinnaa pitää pystyä tekemään areenalla, jos haluaa voiton napata mukaansa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen linjaa seuransa sivuilla.

Katajan ja Kouvojen välinen ottelu alkaa sunnuntaina 6.12. klo 15.