Karhu (7 voittoa/6 tappiota) palaa pienen ottelutauon jälkeen parketille, kun sen vieraaksi lauantaina saapuu Tampereen Pyrintö.

Edellisen ottelun Karhu pelasi 2. joulukuuta Loimaalla, jossa Biisonit jatkoivat joukkueen tuskien taivalta vieraskentillä 84-69-voitolla. Kyseessä oli karhulauman kuudes ottelu vieraissa ja kuudes tappio. Pyrintö on saanut huilata pari päivää vähemmän, kun se voitti 4. päivä joulukuuta kotonaan Biisonit 66–58.

Lauantainen kamppailu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Ensimmäisen ottelun Pyynikillä lokakuun lopussa vei Pyrintö pistein 92–90. Tuossa ottelussa Karhu johti vielä puoliajalla 44–37, mutta tamperelaiset kirivät viimeisellä kympillä tasoihin ja käänsivät ottelun edukseen jatkoajalla.

Karhu on saanut parannella pikku kolhuja tauon aikana. Juho Lehtoranta oli sivussa Biisoneita vastaan flunssan takia, mutta se on voitettu kanta. Pienoisia huolia tuo kuitenkin se, että Lucas Troutmanin, Aleksi Akpason ja JD Weatherspoonin pelaaminen ratkeaa vasta hieman ennen peliä.

Karhu on viimeinen joukkue Korisliigassa, joka ei ole niellyt tappion karvasta kalkkia kotonaan. Ottelun mielenkiintoa lisää myös se, että Karhu ja Pyrintö löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta viisi ja kuusi. Tasaisessa Korisliigassa Karhu pysyisi voitolla kärjen imussa, mutta tappiolla ero kärkeen alkaa venyä.

– Pienen ”joulutauon” jälkeen paluu kotikentälle, Sami Toiviainen huokaisee tyytyväisenä.

– Pyrinnön vahvuuksia ovat alkukaudesta olleet Damon Williamsin lisäksi, koko ajan parantunut puolustuspelaaminen sekä transition-hyökkääminen. Levypallopelaamisessa joukkue on myös sarjan ehdotonta eliittiä. Meidän on saatava Pyrintö mahdollisimman useasti hitaaseen 5vs5-hyökkäämiseen sekä taisteltava jokainen irto- ja levypallo meille, Toiviainen tähdentää Karhun sivuilla.