Kansainvälinen koripalloliitto myönsi Suomelle järjestettäväksi yhden alkulohkon miesten vuoden 2017 EM-kisoista.

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting on päätöksestä innossaan.

– Suomalainen koripallo on nostanut arvostustaan niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin ympyröissä. Siinä avaintekijöinä ovat olleet tietenkin sitoutunut maajoukkueemme, Susijengi, taustoineen sekä uskomattoman hienot fanimme, joista on tullut erottamaton osa Suomi-koriksen kasvu- ja menetystarinaa, Zitting toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi pelasi tiensä miesten EM-kisoihin kesällä 2011 ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen ja on sen jälkeen esiintynyt arvokisaparketeilla vuosina 2013 (Slovenian EM-kisat), (Espanjan MM-kisat) ja 2015 (Ranskan EM-kisat).

Viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana paitsi Susijengistä, myös Suomi-koriksen fani-ilmiöstä on kasvanut maanosan laajuinen sensaatio. Kaksissa viime kisoissa Susijengiä on kannustanut ulkomailla saman verran faneja kuin mahtuu 2017 EM-kisojen näyttämölle, Hartwall Arenalle, eli yli 13 000.